Gazassa on rikkoutuneen tulitauon jälkeen kuollut yli 100 ihmistä

Tulitauko keskeytyi perjantaina aamupäivällä. Israel on iskenyt Gazaan läpi yön ja Hamasin aseellinen siipi kertoo ampuneensa raketteja Israeliin.

Ulkomaat
miehet kantavat haavoittuneita lapsia
Palestiinalaiset kantavat haavoittuneita lapsia Al Najarin sairaalaan Israelin ilmaiskun jälkeen Rafahissa, Gazassa 1. elokuuta.Epa / Stringer

Ainakin 107 palestiinalaista on kuollut ja satoja haavoittunut uudessa väkivaltaisuuksien aallossa Gazan kaistalla perjantaina aamupäivällä rikkoutuneen tulitauon jälkeen. Asiasta kertoo Palestiinan pelastuspalvelujen tiedottaja Arraf al-Qudra. Lisäksi kaksi israelilaista sotilasta on kuollut, sanoo armeijan tiedottaja Peter Lerner.

Hyökkäykset puolin ja toisin jatkuivat kiivaina läpi yön. Israel teki ilmaiskuja Gazaan ja Hamasin aseellisen siiven Qassamin prikaatit kertoivat ampuneensa raketteja Tel Aviviin. Israelin armeija kertoi, että varhain lauantaiaamuna Israelin ilmapuolustusjärjestelmä torjui kaksi rakettia – toisen Tel Avivin alueella ja toisen Beersheban kaupungissa.

Osapuolten oli määrä aloittaa perjantaina kolmen päivän tulitauko, mutta se loppui nopeasti. Hamas syytti Isrelia tulitauon rikkomisesta, kun taas Israel ilmoitti vastanneensa sotilaallisiin iskuihin.

Israel epäilee Hamasin siepanneen yhden sotilaansa. Hamas on kiistänyt sieppauksen.

Lähteet: AFP