1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Maailmalla useita selfie-kuolemia – kohtalokkaita kuvia otettu hengenvaarallisissa paikoissa

Useita ihmisiä on kuollut eri puolilla maailmaa, kun he ovat ottaneet itsestään valokuvia muun muassa liikkuvan auton ratissa, rautatiesillalla ja junan katolla.

Ulkomaat
autot kiitävät ylinopeutta
Epa / Jim Lo Scalzo

Useassa maassa eri puolilla maailmaa on raportoitu kevään ja kesän aikana selfie-kuolemista eli tapauksista, joissa henkilö on tapaturmaisesti kuollut ottaessaan itsestään valokuvaa.

Selfie-kuolemia on uutisoitu ainakin Yhdysvalloissa, Italiassa, Venäjällä, Filippiineillä ja Espanjassa. Useassa tapauksessa henkilö on halunnut ottaa hyvännäköisen tai jännittävän selfien paikassa, jonne meneminen on erittäin vaarallista.

17-vuotias venäläinen tyttö kiipesi huhtikuussa Pietarissa rautatiesillalle ottamaan selfietä. Hän putosi yhdeksän metrin korkeudesta, sai 1 500 voltin sähköiskun yrittäessään ottaa kiinni sähköjohdoista ja menetti henkensä. Tyttö oli ollut innokas amatöörikuvaaja, ja hänen suuri intohimonsa oli omakuvien ottaminen, kertoo brittilehti The Mirror (siirryt toiseen palveluun).

Huhtikuussa yhdysvaltalainen 32-vuotias nainen kuoli päävammaan – vain muutama sekunti sen jälkeen, kun hän oli lähettänyt Facebookiin selfieitä ja päivittänyt tilaansa autolla ajaessaan. Nainen kertoi kello 8.33 Facebookissa olevansa onnellinen, ja kello 8.34 poliisi sai tiedon auto-onnettomuudesta. Naisen auto oli ylittänyt keskikaistan, osunut rekkaan ja syttynyt tuleen, kertoo brittilehti the Independent (siirryt toiseen palveluun).

Heinäkuun alussa yhdeksäsluokkalainen filippiiniläistyttö kompastui, putosi portaat alas ja kuoli yritettyään ottaa itsestään valokuvaa koulussa. Poliisin mukaan tyttö ja tämän luokkatoveri olivat oleilleen välitunnilla portaikossa ja päättäneet hassutella ottamalla selfieitä kännyköillä. Teinitytön nähtiin myös juovan energiajuomaa samalla, kun hän otti kuvia itsestään, mutta yhtäkkiä hän kaatui ja putosi. Tapauksesta uutisoivat filippiiniläiset viestimet (siirryt toiseen palveluun).

Heinäkuun puolivälissä Italiassa teinityttö yritti ottaa selfietä merenrannassa, mutta putosi 18 metrin matkan teräville rantakiville. Edes laaja leikkaus ei pelastanut vakavasti loukkaantuneen tytön henkeä, kertoo brittilehti The Daily Mail (siirryt toiseen palveluun).

Maaliskuussa Espanjassa 21-vuotias mies kiipesi junan katolle ottamaan valokuvaa itsestään. Hän huitaisi junan ajolankaan ja kuoli välittömästi sähköiskuun. Miehen mukana ollut kaveri loukkaantui vakavasti, kerto verkkolehti the Week (siirryt toiseen palveluun).

Tiedossa ei ole, onko Suomessa sattunut tapaturmaisia selfie-kuolemia.

Lue seuraavaksi