Israel ei aio osallistua aseleponeuvotteluihin Egyptissä

Israelin ja Hamasin välisen tulitauon oli määrä kestää kolme vuorokautta. Se kuitenkin raukesi perjantaina vain vajaat kolme tuntia alkamisesta.

Ulkomaat
Palestiinalaismiehet etsivät ehjäksi jääneitä tavaroitaan Israelin armeijan pommituksissa tuhoutuneessa kodissaan Gazassa lauantaina.
Palestiinalaismiehet etsivät ehjäksi jääneitä tavaroitaan Israelin armeijan pommituksissa tuhoutuneessa kodissaan Gazassa lauantaina.Marco Longari / AFP / Lehtikuva

Israel ei aio osallistua aseleponeuvotteluihin Egyptissä Kairossa. Israelilaisviranomaisten mukaan Hamas ei ole kiinnostunut saamaan ratkaisua aikaan. Palestiinalaisten delegaatio on kertonut matkustavansa Kairoon lauantaina.

Israelin armeija kertoi hieman myöhemmin lauantaina, että Beit Lahian kaupungissa asuvat asukkaat Gazan pohjoisosassa voivat palata koteihinsa.

Egypti kutsui Israelin ja palestiinalaisten edustajat aiemmin viikolla aseleponeuvotteluihin. Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi sanoi lauantaina, että Egyptin rauhansuunnitelma on todellinen mahdollisuus saada konflikti päätökseen. Hänen mukaansa viivästykset vain hankaloittavat tilannetta.

Israelin ja Hamasin välinen kolme päivän tulitauko raukesi perjantaina vain muutama tunti sen alkamisesta.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset