Hyppää sisältöön

Mustan kissan vaikea löytää uusi koti – "eivät näytä hyvältä valokuvissa"

Englantilaisen eläinsuojelujärjestön mukaan tuhannesta hylätystä kissasta peräti 70 prosenttia on mustia tai mustavalkoisia. Ruotsalaisen löytöeläintalon mukaan ihmiset tulevat vain harvoin kyselemään mustia kissoja nähtyään näiden kuvan löytökissakodin internetsivuilla.

Kuva: Yle

Mustia kissoja hylätään paljon ja niille on vaikea löytää uutta kotia, kertovat englantilaiset ja ruotsalaiset tiedotusvälineet. Englantilaisen eläinsuojelujärjestön RSPCA:n mukaan sen hoidossa olevista tuhannesta hylätystä kissasta peräti 70 prosenttia on mustia tai mustavalkoisia.

Tukholmassa hylättyjä kissoja hoitavan löytöeläinkodin mukaan sama näkyy myös Ruotsissa.

– On jo vanhastaan tiedossa, että mustille ja mustavalkoisille kissoille on vaikeampi löytää uusi koti kuin muun värisille kissoille, sanoo Ewa Edström Tukholman löytökissakodista.

Edströmin mukaan mustien kissojen huono suosio johtuu osaksi taikauskosta. Suurin syy on hänen mukaansa kuitenkin se, että mustat kissat eivät näytä valokuvissa yhtä hyviltä kuin muut kissat.

– Meille tulevat ihmiset ovat usein nähneet internetsivuillamme kuvan punaturkkisesta tai pitkäkarvaisesta kissasta, mutta vain erittäin harvat tulevat nähtyään kuvan mustasta kissasta, Edström sanoo uutistoimisto TT:lle.

Myös RSPCA mainitsee yhdeksi syyksi mustien kissojen epäsuosioon ihmisten käsityksen niiden huonosta valokuvattavuudesta. Englannin Nottinghamshiressä sijaitsevan Millwoodin löytökissahoitolan perustaja Ronnie McMillen puolestaan kertoo mustien kissojen epäsuosion kasvaneen viime aikoina.

– Tänä vuonna on tullut paljon mustia kissoja. Ihmiset eivät tällä hetkellä pidä mustista kissoista. Minusta ne ovat kauniita ja niistä saa hyviä valokuvia, McMillen sanoo Daily Mail -lehdessä.

.
.