Hyppää sisältöön

Kaljakellunta jätti Vantaanjoen törkykuntoon - katso kuvat

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) muistuttaa, että spontaaneissa tapahtumissa siivoamisvastuu kuuluu jokaiselle osallistujalle. Juhlijoiden jäljiltä rannoilla lojui muun muassa puhallettavia kumiveneitä ja uima-altaita.

Roskia Keravanjoen varrella Kaljakellunta-tapahtuman jälkeen vuonna 2014. Kuva: Lukijan kuva

Vantaanjoella lauantaina seilannut kaljakellunta jätti joen ja sen rannat roskaiseen kuntoon.

Sunnuntaiaamuna Tapaninvainion kohdalla otetuista kuvista näkyy, kuinka kumiveneiden raatoja, puhallettavia uima-altaita ja muita vesileluja makaa joen rannoilla ja kelluu joessa.

Kelluntareitti kulki Vantaan Tammistosta kohti Pikkukosken uimarantaa Helsingissä. Poliisin mukaan tapahtumaan osallistui ennätysmäärä ihmisiä.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri (vihr.) muistuttaa, että kaljakellunnan kaltaisissa tapahtumissa, joilla ei ole järjestäjää, siivousvastuu kuuluu kaikille. Viime kädessä roskat kerää kaupunki, kaupunkilaisten rahoilla.

– On ollut hämmästyttävää, kuinka ihmiset hankkivat kumiveneitä ja erilaisia kelluntavälineitä ja jättävät ne sitten Vantaanjoen rannoille, Sauri sanoo.

Mahdollisista sotkuista huolimatta Sauri pitää spontaaneja tapahtumia kaupungin kannalta ehdottomasti hyvänä asiana. Hän kuitenkin muistuttaa, että kaupunkilaisten rahoille olisi parempaakin käyttöä kuin juhlinnan jälkien siivoaminen.

– Mitä enemmän näitä järjestetään, sitä enemmän pitää spontaanisti pystyä huolehtimaan siitä, että tapahtumien jäljet korjataan.