Monialayhtiö Aspo positiivisena – odotettavissa ennakoitua parempi tulos

Monialayhtiö Aspo odottaa, että tänä vuonna sen liikevoitto kasvaa merkittävästi viime vuoteen verrattuna. Yhtiö on parantanut tulostaan noin puolitoista vuotta putkeen. Edes Ukrainan ja Venäjän nykytilanne ei huolestuta.

talous

Monialayhtiö Aspo on antanut positiivisen tulosvaroituksen. Aspo odottaa, että tänä vuonna sen liikevoitto kasvaa merkittävästi viime vuoteen verrattuna. Aspo ennustaa tämän vuoden liikevoitoksi 17–20 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna oli hieman alle 11 miljoonaa euroa.

Vielä toukokuun alussa Aspo oli arvioinut, että liikevoitto paranee. Päivitetyn arvion mukaan uutta on se, että liikevoiton odotetaan kasvavan merkittävästi.

– Tämä on kuudes peräkkäinen kvartaali, kun tulos on parantunut, sanoo Aspon toimitusjohtaja Aki Ojanen.

Viime aikoina taloudesta kauttaaltaan on kuulunut synkempiä uutisia. Asponkaan myönteiset uutiset eivät ole hetkessä syntyneitä.

– Olemme tehneet strategiset oikeat valinnat. Takana on useiden vuosien järjestelmällinen työ Suomen rajojen ulkopuolella, toteaa Ojanen.

Aspo on monialayhtiö, jolla on neljä pääliiketoiminta-aluetta: kuivarahtivarustamo ESL Shipping, muoviraaka-aineita ja kemikaaleja hankkiva ja jakeleva Telko, leipomoteollisuuden raaka-aineita ja koneita tomittava Leipurin sekä muun muassa ilmalämpöpumppuja ja aurinkosähkölaitteita valmistava Kaukomarkkinat.

Ojasen mukaan kaikki liiketoiminta-alueet ovat parantaneet.

Telkon ja Leipurin tärkeitä markkina-alueita ovat Venäjä ja Ukraina. Maiden nykytilanne ei huolestuta.

– Sanoimme jo ensimmäisen neljänneksen osavuosikatsauksen yhteydessä, että emme näe itämarkkinoilla heikkemistä.

Viime vuonna Aspon liikevaihto oli noin 476 miljoonaa euroa. Viime vuoden lopussa yhtiön palveluksessa oli noin 870 henkilöä, joista puolet Suomessa.