Kalat kassiin vai takaisin veteen – mitä mieltä olet vapauttamisesta?

Onko kalansaaliin vapauttaminen mielestäsi typerää vai merkki vastuullisuudesta? Osa vapaa-ajankalastajista on sitä mieltä, että pyydykseen tarttunut kala on syötävä ja sen vapauttaminen on tuhlausta. Miten koukussa pyristellyt kala pärjää enää vedessä?

Kotimaa
Lohta veneessä.
Yle Jarmo Honkanen

Ohjeet kalojen vapauttamisesta herättävät netissä ristiriitaisia tunteita. Osa kalannarraajista on sitä mieltä, että jo pyydetyn saaliin päästäminen on hullua hommaa. Harmittaako sinua, jos saalis täytyy vapauttaa?

Kuuleman mukaan ennen kävi usein niin, että alamittainen meritaimen tuppasi oudosti kuolemaan kalastuksen tuoksinassa, joten kalastaja sujautti sen saalispussiinsa sen sijaan, että olisi sen säädösten mukaisesti vapauttanut.

Nykyään täytyy esimerkiksi alimittainen meritaimen laskea veteen, vaikka se olisi väsytystaistelussa kuollut. Näin sanovat uudet määräykset. Mitä mieltä olet siitä?

Toisaalta, osa kalastajista kannattaa vakaasti pyydystä ja päästä - menetelmää, jossa saalis otetaan talteen vain digikuvina. Se vuosisadan kalansaalis onkin olemassa enää muistikortilla, kun itse kala päästetään automaattisesti veteen.