TVO: Neljäs voimala voi liikahtaa vasta kun kolmas jauhaa sähköä

Teollisuuden Voima on jättänyt ministeriön pyytämän lisäselvityspyynnön OL4:n rakentamisen jatkoajan tarpeesta ja vaikutuksista. TVO:n mukaan Olkiluodon neljännen ydinvoimalan rakennuslupahakemus voidaan jättää vuonna 2020 – jos pahasti myöhässä oleva Olkiluodon kolmosyksikkö on jo valmis.

talous
YLE

Teollisuuden Voima uskoo edelleen, että Olkiluodon neljännen ydinvoimalan rakennuslupahakemus voitaisiin jättää viimeistään vuonna 2020. TVO:n mukaan uuden ydinvoimalan rakennustöiden alkamisen ehtona on se, että vuosia viivästynyt TVO:n kolmas ydinvoimala olisi jo siihen mennessä saatu tuotantoon.

TVO on nyt jättänyt työ- ja elinkeinoministeriön pyytämän lisäselvityksen OL4:n hankkeen jatkoaikapyynnöstä ja aikataulumuutoksen aiheuttamista vaikutuksista

Viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa TVO:sta sanoo, että TEM:in vaatima lisäselvityspyyntö asiasta on jätetty viime torstaina.

Edelleenkin haemme viiden vuoden jatkoaikaa, sitäkään ei nyt muutettu.

Pasi Tuohimaa, TVO:n viestintäpäällikkö

– Siinä on lähinnä tarkennettua tietoa hankkeen ajoituksesta ja rahoituksellisesta asemasta. Tämän lisäaikahakemuksen linjaukset ovat edelleenkin samat, eli siihen ei ole tullut mitään suurempia muutoksia, vahvistaa Tuohimaa.

– Perustelumme pohjaa siihen, että Suomessa on pulaa sähköstä. On tarvetta rakentaa uusi ydinvoimalayksikkö eli Olkiluoto nelonen. Edelleenkin haemme viiden vuoden jatkoaikaa. Sitäkään ei nyt muutettu tähän lisäselvitykseen, sanoo viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa.

Tuohimaan mukaan lähtökohtana on edelleen se, että OL4-voimalaa lähdetään viemään eteenpäin vasta, kun pahasti myöhässä oleva OL3 on saatu valmiiksi.