Tampereen uimarantojen saniteettitiloihin ei ole luvassa pikaista parannusta

Kolmestakymmenestä Tampereen uimarannasta vain kahdeksallatoista on wc. Käsienpesutilat puuttuvat valtaosalta. Apulaispormestari Olli-Poika Parviainen ei lupaa tilanteeseen pikaista parannusta.

Kotimaa
Tohloppijärven uuden uimarannan wc
Marko Melto / Yle

Olli-Poika Parviaisen mielestä uimarantojen parempaan kuntoon saattaminen on sekä taloudellinen että poliittinen kysymys.

Poliittiseksi kysymyksen tekee se, että jatkossa on mietittävä tarvitaanko kaupungin ylläpitämänä näin monta rantaa. Lisäksi pohdittavaksi tulee tarvitseeko kaikilla rannoilla olla yhtä hyvät palvelut vai voisiko kaupungilla olla myös matalamman palvelutason rantoja.

Taloudelliseksi tilanteen tekee apulaispormestarin mielestä se, että rantojen määrää ei voi lähteä kovin paljoa vähentämään, koska kysyntää niillä kuitenkin on.

– Uimarantojen tulee olla kaupungin peruspalvelua. Meidän tulee huolehtia, että kaupungilla on riittävä määrä rantoja jatkossakin. En uskalla kuitenkaan luvata, että pystyisimme näihin kaikkiin jäljellä oleviin rantoihin satsaamaan niin paljon kuin tarvetta olisi, Olli-Poika Parviainen arvelee.

Kaupungilla on uimarantojen suhteen kaksi vaihtoehtoa

– Joko me keskitymme tiettyihin rantoihin, jolloin kaikkien rantojen palvelut eivät parane tai palvelutasoa nostetaan kaikilla rannoilla, kertoo Olli-Poika Parviainen.

Jälkimmäinen vaihtoehto on kuitenkin pitkä tie, sillä kaupunki ei ole varautunut lisäämään hygieniatasoa kaikilla kaupungin uimarannoilla.

– Kyllähän tämän kesän tilanne on johtanut siihen, että meidän täytyy nyt miettiä sitä, voidaanko nykymenolla jatkaa vai tulisiko kaupungin ennalta valmistautua tällaisiin tilanteisiin ja järjestää lisää saniteettitiloja näihin rantoihin, joilla käyttöä on, apulaispormestari pohtii.