Turun telakka saa miljarditilauksen TUI-varustamolta

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti maanantaina, että Tui Cruises -varustamo on ilmoittanut tilaavansa kaksi uutta TUI-luokan risteilyalusta Turun telakalta.

talous

Uudet omistajat saanut Turun telakka saa myös uusia alustilauksia. Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti maanantaina, että Tui Cruises -varustamo on ilmoittanut tilaavansa kaksi uutta TUI-luokan risteilyalusta Turun telakalta.

Uusien tilausten arvo kohoaa lähes miljardiin euroon, mikä merkitsee työllisyysvaikutukseltaan suoraan noin 11 000 – 12 000 henkilötyövuotta.

Aiesopimus koskee Mein Schiff 5 ja Mein Schiff 6 aluksia, jotka ovat kesäkuussa TUI Cruisesille luovutetun Mein Schiff 3 risteilijän ja parhaillaan Turun telakalla rakenteilla olevan Mein Schiff 4 aluksen sisaraluksia.

Alukset toimitetaan kevätkaudella vuosina 2016 ja 2017.

Valtio valmistautuu osallistumaan uuden telakkayhtiön kehittämiseen myöntämällä kahdelle uudelle TUI-alukselle laivanrakennuksen innovaatiotukea yhteensä 10 miljoonaa euroa.

Kahden tilatun aluksen lisäksi on vielä optio kahden samanlaisen aluksen rakentamisesta, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoi maanantaina.