1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Pikkukoululaisten suosikkireppua kuvittavat kolmiulotteiset Monsterit ja Turtlesit

Reppusesonki on alkanut aiempia vuosia myöhemmin.

ilmiöt
Reppurivistöstä löytyy vaihtoehtoja.
Sari Ursin / Yle

Tokaluokkalainen Aliisa ei kauan mieti reppuhyllyn edessä. Ostoskärriin valikoituu sinisävyinen reppu, jota koristaa kolmiulotteinen Monster High -kuva.

Hieman aiemmin Aliisa on käynyt tutustumassa uuteen kouluunsa ja Anni-äidin kanssa on sovittu, että samalla reissulla hankitaan reppu ja muut koulutarvikkeet.

Henna on puolestaan äitinsä Suvin kanssa ostamassa eskarireppua. Henna haluaisi ostaa violettisävyinen repun, jossa on paikka puhelimelle. Äiti-Suvi hieman toppuuttelee, koska hänen mielestään reppu on eskarilaiselle vielä turhan iso, eikä kännykkääkään vielä ole. Sen Henna saa, kun täyttää seitsemän vuotta.

Keskustelu jatkuu reppyhyllyn edessä ja puheissa vilahtaa "Iskä lupasi" -korttikin.

Monsterit on nyt in

Satu Loukiainen Mikkelin Prismasta tietää, mikä on tämän vuoden reppuhitti.

– Repussa on kolmiulotteinen kuva Monster High -hahmoista. Se on tämmöinen pienten tyttöjen hittijuttu. Pojille sitten vastaavasti löytyy Turtles-reppua kolmiulotteisena.

Repun valinta on Loukiaisen mukaan perheen yhteinen kompromissi.

– Kyllähän siellä vanhemmat vielä suosittelevat ainakin repun kokoa. He myös katsovat, että repussa on hyvät, leveät ja pehmustetut remmit, kenties vähän kännykälle koteloa, riittävästi taskuja ja hyvät heijastimet.

Värillä on myös väliä reppua valittaessa.

– Varsinkin pienille sillä on väliä. Pienet tytöt haluaa heppa-, kissa- ja koirareppuja vaaleanpunaisena ja pojat sitten tummempia jalkapallo- ja formulareppuja.

Isommilla koululaisilla repun väri ei ole niin tarkkaa.

– Tytöille käy tummat ja pojille käy myös punaiset ja violetitkin reput. Muutama värikkäämpi retroreppu hyllystä löytyy, mutta aika hyvin mennään joka syksy perinteisillä linjoilla reppujen väreissä.

Satu Loukiainen kertoo reppukaupan vilkastuneen viime viikolla huomattavasti.

– Tuntuu kuitenkin, että tänä vuonna on repun osto jäänyt ehkä helteiden ja lomien vuoksi hieman myöhempään mitä aikaisemmin. Tämä viikko on varmasti reppukaupan kiihkeintä aikaa.

Lue seuraavaksi