Vastaus huutavaan pulaan: Santahakaan uusia pukuhuoneita

Kokkolassa Santahaassa Kipparihallin edustalla ovat isot työt käynnissä. Rakenteilla on kaksi uutta huoltorakennusta, joihin molempiin tulee kaksi pukuhuonetta. Myös Kipparihallin tekonurmi uusitaan.

Pukuhuone
Kuvassa on Kokkolan Kipparihalli.
Petra Haavisto / Yle

Kokkolassa Santahaan urheilupuistossa on ollut huutava pula pukuhuoneista, toteaa Kokkolan kaupungin puisto- ja liikuntapaikkojen työpäällikkö Terho Linberg. Nyt asia korjataan, sillä Kipparihallin ympäristössä ovat työt käynnissä.

Tarkoitus on tehdä sekä Kipparihallille että jalkapallonurmelle omat huoltarakennuksensa. Molemmissa huoltorakennuksissa on kaksi pukuhuonetta suihkuilla.

– Saimme säästettyä, kun kahdella pukuhuoneella on yhteinen suihku. Nyt pelejä voi pelata heti toistensa perään: toiset ovat suihkussa, kun toiset pelaavat. Kesäaikaan Kipparihallin pukuhuoneita voivat käyttää myös muiden kenttien pelaajat, Lindberg kertoo.

Uudet pukukopit ovat myös turvallisuuskysymys

Kipparihallin päätyyn tuleva huoltorakennus valmistuu marraskuun loppuun mennessä, jalkapallonurmen pukuhuoneiden on tarkoitus olla valmiina ensi vuoden tammikuun lopussa. Kustannusarvio on noin 600 000 euroa.

– Tämä on myös turvallisuuskysymys, enää ei tarvitse talvella kulkea pukuhuoneeseen jäistä reittiä pitkin. Pukukopeille on valtavasti kysyntää, kentät ovat koko ajan käytössä. Ennen ei ole ollut antaa pukuhuonetta edes kotijoukkueelle, tämä ehkä helpottaa siinä suhteessa.

Vanha huoltorakennus jää paikoilleen ja siitä tulee kuivapukuhuone luistelijoita varten. Lisäksi Santahakaan on valmisteilla henkilöstön sosiaalitilat, ensiapuhuone ja pieni varasto.

Uusi tekonurmi tilaukseen

Myös Kipparihallin tekonurmen vaihtaminen alkaa lähestyä.

– Nurmea ei vielä vaihdeta, mutta tilaamme sen jo tällä viikolla. Sen pitäisi olla paikallaan syyskuun loppuun mennessä. Vanha tekonurmi jää toistaiseksi varastoon odottamaan tulevaa käyttöä ja ensi vuoden budjettia. Voi olla, että kuitenkin laitamme siitä osan jo nyt tekonurmen reunoilla olevan asfaltin päälle.

Kipparihallin nurmi maksaa noin 300 000 euroa.