Rankkasade ja ukkonen pommittivat Vaasaa

Raju ukonilma piiskasi Vaasaa maanantaina iltapäivällä. Vaasassa mitattiin yli 500 salamaa, vettä satoi tunnin aikana 36,5 mm ja tuulen nopeus oli paikoin puuskissa yli 26 metriä sekunnissa.

Kotimaa
Salama.
Jarkko Heikkinen / Yle

Hellettä ja ukkosta on ollut maanantaina erityisesti länsirannikolla, Vaasassa lämpötila kohosi kolmeenkymmeneen kahteen asteeseen ennen rajua ukkoskuuroa.

Sade ja ukonilma alkoivat kolmen jälkeen iltapäivällä, ja hätäkeskukseen tuli puolentoista tunnin aikana suuri määrä puheluita. Pelastuslaitoksella oli kymmeniä tehtäviä vahingontorjunnasta tulipaloihin.

Tehtäviä kertyi iltapäivän ensimmäisen rajuilman aikana 36 Vaasa-Mustasaari-Maalahti -alueella. Muun muassa Mustasaaressa yksi rakennus tuhoutui pahoin.

Kadut lainehtivat ja esimerkiksi Vaskiluodon uusi silta oli veden vallassa.

Rajuilma vaikutti hellittävän puoli viiden aikoihin, mutta alkoi sitten uudelleen. Päivystävä meteorologi Joonas Moilanen ilmatieteen laitokselta arvioi, että sade hellittää noin kello 19 aikaan illalla.

Vaasassa mitattiin Moilasen mukaan yli 500 salamaa, vettä satoi tunnin aikana 36,5 mm ja tuulen nopeus oli paikoin puuskissa yli 26 metriä sekunnissa.