Hallin käyttökielto poistumassa – motocrossaajat odottavat jo lokakuun testiajoja

Imatran moottorikerhon motocrosshallin on tarkoitus avautua käyttäjille, kun halliin asennetaan uusi tuuletusjärjestelmä. Järjestelmän kustannusarvio on 60 000 euroa. Motocrossjaoston puheenjohtaja ei usko, että paine hallin käyttömaksujen nostamiseksi olisi kovin merkittävä.

motocross
YLE

Imatran motocrosshallissa on testattu uutta tuuletusjärjestelmää. Testitulokset lupaavat hyvää. Halliin on tarkoitus elo–syyskuussa asentaa uusi tuuletusjärjestelmä. Käyttäjille halli on tarkoitus avata marraskuussa.

Investoinnin kustannusarvio on 60 000 euroa. Kuluista vastaa hallin vuokranantaja YH-rakennuttajat, jolle Imatran Moottorikerho maksaa investoinnin korotettuna vuokrana. Imatran Moottorikerho ry:n motocrossjaoston puheenjohtaja Jouni Tiitta kertoo, että hallin käyttömaksuista ei ole vielä tarkkoja laskelmia. Tiitta kuitenkin uskoo, että merkittäviä korotuksia käyttömaksuihin ei ole tulossa, mikäli hallin käyttöaste pysyy tasaisena.

Kysyttiin voiko tulla vaikka omalla vastuulla ajamaan.

Jouni Tiitta

Käyttäjiä ympäri Suomen

– Suomessa ei ole kovin montaa sisäkäyttöön sopivaa hallia. Käsittääkseni muissakin halleissa on vähän ilmanlaatuongelmaa ja tätä häkäongelmaa. Uskon, että löytyy käyttäjiä laajemmaltakin alueelta, Tiitta sanoo.

Imatran Moottorikerhon motocrosshalli ehti olla käyttökiellossa viime talven. Tuona aikana yhteydenottoja tuli runsaasti.

- Oli paljon keskustelua siitä, onko tämä nyt kokonaan loppu, eikö hallia koskaan saada kuntoon? Kysyttiin voiko tulla vaikka omalla vastuulla ajamaan. Emme voineet ottaa mitään riskiä, Tiitta kertoo.

Aiempi ilmanvaihtojärjestelmä ei toiminut

Hallin häkäongelmiin pyrittiin löytämään ratkaisu jo aiemmin. Halliin investoitiin noin 100 000 euron hintainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka perustui lämmön talteenottoon. Se ei kuitenkaan toiminut. Häkäarvot alkoivat nousta ja halli täytyi sulkea käyttäjiltä. Tällä hetkellä Imatran Moottorikerho miettii yhdessä vuokrantanajan kanssa löytyisikö vanhalle ilmanvaihtojärjestelmälle käyttöä.

Nyt halliin tullaan asentamaan toisenlainen ilmanvaihtojärjestelmä, jossa lämpöä ei oteta talteen, vaan halli tuuletaan mäntäperiaatteella.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, hallissa ajetaan ensimmäiset testiajot jo lokakuussa.

– Uskoisin, että tulevalle kaudelle päästään hyvin mukaan ja halli olisi käytössä siinä vaiheessa kun maa on jäässä ja lunta maassa, sanoo Tiitta.