Eläintautien torjuntayhdistys pitää maaseutunäyttelyjä tautiriskinä

Eläintautien torjuntayhdistys ETT on tiukentanut määräyksiä kotieläinten esiintymisestä erilaisissa näyttelyissä. Yhdistyksen mielestä näyttelyt ovat selvä status- ja tautiriski tietyn terveysluokan saavuttaneille kotieläimille ja niiden näyttelykäyttöä tulee rajoittaa.

Kotimaa
Mika Rinne ja Tuomas Mathlein Tornionlaakson Yrityspalvelusta merkitsevät Pellon näyttelyaluetta.
Mika Rinne ja Tuomas Mathlein Tornionlaakson Yrityspalvelusta toivovat, että myös ensi viikonvaihteessa on aurinkoinkoista ja lämmintä. Se takaa Pellon maaseutunäyttelyn onnistumisen ja 10.000 kävijää.Jorma Korhonen/Yle

Tällaiseen tilanteeseen on törmätty muun muassa Pellossa, missä ensi viikonvaihteessa järjestetään Pellon Korjuu -niminen maaseutunäyttely. Näyttelypäällikkö Mika Rinne kuitenkin rauhoittelee: Pellon näyttelyssä nähdään lehmiä, hevosia, lampaita, vuohia, kanoja, sikoja ym.

Pellon maaseutunäyttely järjestetään kolmen vuoden välein. Ensi viikonvaihteen näyttely on järjestyksessään kuudes. Näyttelyyn saapuu noin 150 tuotteiden ja palvelujen esittelijää. Tapahtumaan odotetaan yli kymmentätuhatta kävijää. Näyttelyalue on Pellon kirkonkylässä.

Pellon Korjuu -näyttelyn teemoina ovat uusiutuva energia ja lähiruoka.

- On tietoiskuja energiaratkaisuista, hakenäytöksiä ja toimijoiden läsnäoloa, sanoo Mika Rinne.

- Eikä lähiruoka ole Pellon Korjuussa vain hieno sana, vaan sitä myös myydään ja valmistetaan paikan päällä.

Rinteen mukaan näyttelyssä on tarjolla monenlaista ja kaikenikäisille.