Vaskiluodon silta ei ukkoskuuroja säikähdä - syy tulvimiseen on epäselvä

Vaasassa Vaskiluodon silta tulvi maanantaina ukkosmyrskyn jälkeen. Vaikka syy veden tulemisesta sillalle on vielä epäselvä, rakennusinsinööri Jan-Ove Ingo ei ole huolissaan uudenkarhean sillan kunnosta.

Kotimaa
Vaskiluodon silta rankkasateen jäljiltä.
Pekka Sjöberg / Katsojan kuva

Vaasassa Vaskiluodon silta lainehti maanantaisen rajun ukkosmyrskyn jälkeen. Suuren vesimäärän vuoksi sillalla oli jumissa pari autoa. Vaasan kaupungin rakennusinsinööri Jan-Ove Ingo ei pidä todennäköisenä, että vastaavanlaiset rankkasateet aiheuttaisivat sillan sulkemista.

– Kaikki on toki mahdollista, mutta jos niin sattuu käymään, on se aivan hetkellistä, sillä vesi pääsee aina valumaan johonkin pois, sanoo Ingo.

Syy veden tulemiseen Vaskiluodon sillalle on vielä epäselvä, mutta Jan-Ove Ingo ei pidä tapausta epätavallisena.

– Sillalla olevat kaivot ovat saattaneet osittain tukkeutua esimerkiksi veden mukana tulevien roskien, hiekan ja lehtien johdosta tai kaivot eivät yksinkertaisesti kerkiä poistamaan vettä, koska sitä tulee niin paljon lyhyellä aikavälillä. Kadut tulvivat samasta syystä, sanoo Ingo.

Vaikka eilinen ukkosmyrsky toi vettä Vaskiluodon sillalle paikoin rankastikin, rakennusinsinööri vakuuttaa, ettei ole syytä huoleen.

– Veden määrällä ei ole sillan kantavuuteen vaikutusta, joten minkäänlaista sortumisvaaraa ei ole. Haitta on vain sillä hetkellä, kun rankkasade on päällä, hän jatkaa.

Jan-Ove Ingon mukaan tulvat aiheuttavat ongelmia enemmän autoilijoille, koska vesi haittaa näkyvyyttä.

– Autoilijan oma harkintakyky kertoo, kannattaako autolla ajaa vedessä, jos ei näe tienjakajaa tai reunoja, Ingo sanoo.

Vaasassa satoi eilen rankasti vettä kahden ukkosrintaman aikana. Vaasan Vaskiluodon ja kaupungin välillä oleva silta on aivan uusi, se valmistui viime kesänä.