Hollolaan kaavailtu hypermarket jumiutui – vuokralaisia mahdoton löytää

Osuuskauppa Hämeenmaan kaavailema yli 20 000 neliön Prisma-hypermarketin rakentaminen jumissa, vaikka rakennuslupa hankkeelle on myönnetty jo toukokuussa.

talous
Olli Vormisto
Vihtori Koskinen / Yle

Osuuskauppa Hämeenmaan investointitahti ei ole enää yhtä kiivasta kuin muutama vuosi sitten. Huippuvuotena 2007 Osuukauppa Hämeenmaa uudisti tiloja ja rakensi kauppoja, ravintoloita ja liikenneasemia yli 80 miljoonalla eurolla.

Markkinatilanteen epävarmuus ja merkittävä jalansija alueella on hidastanut investointitahtia.

Kiinteistömassa alkaa olla niin valtava, että investoinneissa aletaan siirtyä olemassa olevien tilojen kunnostamiseen ja kilpailukykyisenä pitämiseen.

Olli Vormisto

– Investointahti tulee olemaan lähivuosina sellaiset 30 miljoonaa euroa vuositasolla. Kiinteistömassa alkaa olla niin valtava, että investoinneissa aletaan siirtyä olemassa olevien tilojen kunnostamiseen ja kilpailukykyisenä pitämiseen, Hämeenmaan uusi toimitusjohtaja Olli Vormisto toteaa.

Rauhoittuvasta investointitahdista huolimatta Hämeenmaa olisi valmis satsaamaan Hollolan kuntakeskukseen yli 40 miljoonan euron hypermarketin.

Prisma-kauppakeskukselle on myönnetty rakennuslupa yli 20 000 neliömetrin kokoiselle kauppakeskittymälle jo alkukesästä, mutta rakentamispäätöstä ei uskalleta tehdä näin epävarmassa tilanteessa.

– Vuokrattavaa pinta-alaa on syntymässä noin 7 000 – 10 000 neliötä. Kiinnostusta uuteen Prisma-keskukseen on, mutta vuokralaisilla ei ole kykyä tehdä päätöksiä ja sitoutua vuokrasopimuksiin, joten tilanne on vielä auki.

– Sopimusneuvotteluja käydään koko ajan, mutta kaikki on kiinni niistä neuvotteluista, Vormisto summaa.