Suomen Punainen Risti käynnistää keräyksen Gazan taistelujen uhreille

Hyväntekeväisyysjärjestön mukaan Gazan siviilit tarvitsevat muun muassa välitöntä sairaanhoitoapua alueen vaurioituneen terveydenhuoltojärjestelmän vuoksi.

Kotimaa

Suomen Punainen Risti käynnistää tänään tiistaina keräyksen Gazan konfliktin siviiliuhrien auttamiseksi. Järjestön mukaan alueen asukkaat tarvitsevat välitöntä apua erityisesti sairaanhoidon muodossa, sillä kolme viikkoa jatkunut konflikti on vaurioittanut alueen sairaaloita ja muita terveydenhuoltojärjestelmän osia.

Israelin ja Gazan aluetta hallitsevan Hamasin välinen konflikti on lisäksi vaurioittanut vakavasti alueen sähkö- ja vedenjakeluverkostoa. Punainen Risti vaatii osapuolilta tulitaukojen noudattamista, jotta auttajat pääsevät apua tarvitsevien luokse esteettä.

SPR:n mukaan lähes kolmasosa Gazan asukkaista, noin puoli miljoonaa ihmistä, on joutunut jättämään kotinsa pommitusten vuoksi. Koteja on vaurioitunut myös Israelin puolella. Kansainvälinen Punainen Risti ja sen sisarjärjestö Punainen Puolikuu ovat jakaneet alueella tuhansille kotitalouksille pressuja, patjoja ja keittiövälineitä.

SPR on jo tukenut Gazan uhreja 100 000 eurolla katastrofirahastostaan.Tänään tiistaina käynnistyneen keräyksen tuotto kanavoidaan perille Punaisen Ristin kansainvälisen komitean kautta.