"Varuskuntien ruokalistoja kehitetään jatkuvasti"

Kuopiolaisen Leijona Catering -yrityksen mukaan varuskuntaravintoloiden ruokalistat on suunniteltu huolella ja asiakkaiden mielipiteitä kuunnellaan jatkuvasti. Uudistunut ruokalista on herättänyt viime aikoina runsaasti kritiikkiä.

ruokalistat
Kaalilaatikkoa ja perunakiusausta varuskunnan ruokalassa
Hanne Kinnunen / Yle

Varuskuntaravintoloiden ruokalistauudistus on herättänyt voimakasta keskustelua ja kritiikkiä julkisuudessa. Monet varusmiehet ja osa kokeista ovat arvioineet ruuan laadun heikenneen huhtikuussa tehdyn reseptiuudistuksen myötä.

Varuskuntaravintoloiden ruuista vastaava kuopiolaisen Leijona Catering -yritys kertoo tehneensä ruokalistat huolellisesti asiakkaita ja työntekijöitä kuunnellen. Leijona Cateringin liiketoiminnan johtaja Elina Latvanen-Nieminen sanoo, että reseptiuudistuksessa on ollut omia kokkeja mukana ja palautetta on kerätty paljon.

– Kokin ja keittiömestarin suunnittelemia reseptejä kokeiltiin ensin koekeittiöissä. Sen jälkeen tehtiin isompi määrä ravintolaan ja pyydettiin asiakkailta palautteita. Ja kun aloitettiin uusi ruokalista kentällä, kysyttiin henkilöstön mielipidettä viikoittain ja tehtiin tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä.

"Nykyään halutaan perusmaustetta ja kotiruokaa"

Latvanen-Nieminen sanoo, että esimerkiksi mausteista tulee kakdensuuntaista palautetta.

– Osa sanoo, että mausteita on liian vähän, toisaalta on saatu palautetta että mausteita on liikaa. Nykyään halutaan sellaista perusmaustetta ja kotiruokaa, sitä arvostetaan eniten.

Yrityksessä luvataan ottaa huomioon asiakkaiden toiveet.

– Yleisesti saamamme palaute on erittäin hyvää. Kuuntelemme asiakkaita herkällä korvalla joka päivä ja teemme tarvittaessa muutoksia.

Leijona Catering syntyi kaksi vuotta sitten puolustusvoimien ravitsemispalveluiden yhtiöittämisen myötä. Yritys valmistaa yli 70 000 ateriaa päivässä, pääasiassa puolustusvoimille.