1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bordellilaitos lailliseksi – hyödyt ja haitat?

Nykyisessä lainsäädännössä seksityöläiselle on varattu ainoastaan uhrin asema. Heillä on hyvin vähän oikeuksia. Oikeusministeriössä valmistellaan lakimuutosta, joka tiukentaisi seksikaupan pykäliä. Millaista hyötyä tai haittaa seksityön laillistamisesta olisi? Entäpä lain tiukentamisesta?

Kuva: Yle

Pro-tukipiste toimii seksityöläisten tukipisteenä, mistä saa muun muassa terveyspalveluja, neuvontaa ja tukea.

Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen linjaa, että laillistaminen on tervetullut suuntaus, mutta hän haluaa tarkentaa laillistamisen käsitettä. Pro-tukipisteellä ei ole virallista kantaa bordellien laillistamiseen.

Laillistaminen tarkoittaa bordellilaitosta, joka on käytössä muun muassa Hollannissa ja Saksassa. Siinä joko valtio tai kunta myöntää tarkan seulan läpi bordellilupia ja kontrolloi monin tavoin niiden toimintaa.

Seksin myyminen on Suomessa sallittua muualla paitsi julkisilla paikoilla. Seksin ostaminen on sallittua täysi-ikäiseltä, ellei hän ole ihmiskaupan tai parituksen uhri. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) haluaisi laajentaa ostokieltoa. Oikeusministeriössä valmistellaan lakimuutosta, joka tiukentaisi  seksikaupan pykäliä.

Millaista hyötyä tai haittaa seksityön laillistamisesta olisi? Entäpä lain tiukentamisesta?

6.8.2014 klo 11.30: Lisätty, ettei Pro-tukipisteellä virallista kantaa bordellien laillistamiseen.