Apulanta haluttiin samaan talliin Metallican kanssa – ”Me ajeltaisiin omilla suihkareilla, jos se olisi mennyt tikkiin”

Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki sanovat bändissä soittamista elämäntavaksi. Bändielämää ei pidä verrata avioliittoon.

viihde
Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.
Apulannan Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki aamu-tv:ssä.

Toni Wirtasen mukaan Apulanta soitti surkeimman keikkansa New Yorkissa Yhdysvalloissa.

– Lennettiin soittamaan yksi keikka. Metallican manageriporras tuli katsomaan ja olisi halunnut kiinnittää meidät. Kolmannen biisin kohdalla katsottiin, kun managementti käveli ulos salista, Wirtanen muistelee.

– Se oli niin massiivinen sauma. Me ajeltaisiin omilla suihkareilla tällä hetkellä, jos se olisi mennyt tikkiin. En tiedä, mitä tapahtui. Se oli kauheaa, tuskaisaa, Wirtanen lisää.

– Se oli jotenkin väsynyttä. Ehkä siinä oli tämä klassinen mailanpuristusefekti, Santapukki lisää.

"Ei tämä ole mikään avioliitto"

Apulannan ura on kestänyt jo 23 vuotta. Näistä vuosista kertoo Ari Väntäsen kirjoittama uusi Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta -kirja.

Santapukki ja Wirtanen sanovat, ettei ole elämää ilman bändiä.

– Tästä on tullut semmonen syy ja seuraus. En voisi kuvitella muuta todellisuutta kuin bändin ympärille rakentuneen. En ole ajatellut, että olisi jotain muuta kuin tämä, toteaa Wirtanen.

– Monilla lähtee harrastuksesta ja menee työtasolle ja jää siihen. Meillä on mennyt elämäntavan puolelle. Silloin ei ajattele semmoisia, että pitäiskö tämän bändin loppua, sanoo Santapukki.

Bändin etu on aina ollut tärkein. Jopa siinä määrin, että jäsenten on ollut vaikeaa jakaa henkilökohtaisia huoliaan, jotta muut eivät huolestuisi. Yhdessä on kuitenkin pysytty.

– Moni vertaa bändielämää avioliittoon. Ne on just sellaisia bändejä mitkä hajoaa. Ei tämä ole mikään avioliitto. Vertaisin tätä verisukulaisuuteen – ei kaikista sukulaisista tarvi tykätä, mutta aina voi luottaa siihen, että ne on olemassa ja pysyy, toteaa Wirtanen.