WHO järjestää hätäkokouksen Ebolan takia

Asiantuntijoiden on tarkoitus päättää, aiheuttaako verenvuotokuume kansainvälisen uhan.

Ulkomaat
Sairaanhoitajan suojavaatetus käsitellään desinfiointiaineella.
Liberialaisen sairaanhoitajan suojavaatetus käsitellään desinfiointiaineella ELWAn sairaalassa Monroviassa 1. elokuuta.Ahmed Jallanzo / EPA

Maailman terveysjärjestö WHO ilmoitti tiistaina (siirryt toiseen palveluun) pitävänsä kaksipäiväisen hätäkokouksen Länsi-Afrikassa leviävän Ebola-epidemian takia.

WHO:n hätäkomitean istunnon on tarkoitus alkaa tänään keskiviikkona. Terveysjärjestön tiedottajan Tarik Jašarevicin mukaan kahden päivän aikana on tarkoitus käsitellä vain ja ainoastaan kuolettavaan verenvuototautiin liittyviä asioita.

– Hätäkokouksen tarkoituksena on löytää WHO:n pääjohtajan Margaret Chanin johdolla vastaus siihen, aiheuttaako Ebola-epidemia kansainvälisen uhan, Jašarevic sanoi.

– Mikäli tähän päädytään, niin tällöin hätäkomitea suosittelee Chania julistamaan virusepidemian kansainväliseksi huolenaiheeksi ja ryhtymään asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun WHO:n hätäkomitea kokoontuu Ebolan takia.

WHO:n mukaan elokuun 1. päivä mennessä Ebola-tartunnan saaneita oli jo 1 603. Heistä 887 on kuollut. Pahiten epidemia koettelee neljää Länsi-Afrikan maata; Guineaa, Liberiaa, Nigeriaa ja Sierra Leonea.

Lähteet: Yle Uutiset