1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Kohta myydään eioota: rockfestivaali Jurassic Rock kansoittaa Mikkelin hotellit

Jurassic Rock järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Mikkelin Kenkäverossa, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Mikkelin keskustasta. Myös osassa Mikkelin keskustan ravintoloissa varaudutaan tunkuun lisäämällä työvoimaa.

Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Mikäli mielii majoittua Mikkelissä viikonloppuna rock-festivaali Jurassic Rockin aikaan, kannattaa varata mukaan teltta.

Mikkelin hotelleista ja hostelleista kerrotaan, että majoituspaikat on varattu viikonlopun osalta yksittäisiä huoneita ja peruutuspaikkoja lukuun ottamatta kokonaan.

– Meillä on useita huoneita jo varattu sen takia, että saadaan tapahtuman esiintyjäpuolelta majoitettua porukkaa, Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Kai Nurmi kertoo.

Jurassic Rockin promoottori Jukka Holmstedt kertoo, että festivaalin omalla leirintäalueella Mikkelin Kenkäveronniemellä on vielä tilaa.

Myös Visulahdessa uskotaan festivaalin tuovan asiakkaita majoituspalveluihin. Jurassic Rock siirtyi Visulahdesta tänä vuonna Mikkelin Kenkäveronniemelle.

– Alustava näppituntuma on minulla, että muutos on hyvä asia meillekin. Tapahtuman koko kasvoi niin suureksi, että on löydettävä uusi kasvualusta, puistonjohtaja Ville Asikainen Visulahdesta kertoo.

Ravintolapuolella tiedossa kiirettä

Myös Mikkelin keskustan tuntumassa sijaitsevat ravintolat ja baarit odottavat tulevan viikonlopun lihottavan kassaa.

Esimerkiksi Osuuskauppa Suur-Savon Mikkelin keskustan ravintoloissa kiireiseen viikonloppuun varaudutaan lisäämällä jopa työvoimaa.

– Jo viime vuonna festivaali toi huomattavasti enemmän väkeä kaupunkiin, kun olivat muuttaneet musiikkilinjaa, Kai Nurmi kertoo.

Kuitenkin osa ravintolanpitäjistä uskoo, että viikonlopusta selvitään perinteisellä miehityksellä ja aukioloajoilla.