Rullailu Rantsilan puolivalmiissa skeittiparkissa on vaarallista

Siikalatvan Rantsilaan on rakennettu tänä kesänä skeittiparkkia. Rakennustyömaalla ei ole ollut keskeneräisyydestä kertovia varoituskylttejä, joten osa nuorista on luullut sen olevan jo valmis. Puistosta leviää sosiaalisessa mediassa video.

Kotimaa
Nuoria rullalautailun harrastajia
Sini Kervinen / Yle

Skeittaamisesta kiinnostunut Markus Katajala on seurannut Gananderin koulun pihalle rakentuvan skeittiparkin etenemistä aktiivisesti. Kun rakennustyömaa oli parisen viikkoa rauhallinen, luuli mies töiden päättyneen, sillä alueella ei ollut työmaasta kertovia kylttejä.

– Olin huolestunut paikan turvallisuudesta. Ramppien peltiset reunat olivat irrallaan ja koholla maasta. Siellä pystyi loukkaamaan itsensä helposti, Katajala kuvaa.

Katajalan mukaan osa nuorista on jo käynyt kokeilemassa ramppeja. Loukkaantumisten pelossa Kataja kuvasi karuista ja repsottavista rakenteista videon ja julkaisi sen facebookissa.

Ramppien peltiset reunat olivat irrallaan ja koholla maasta. Siellä pystyi loukkaamaan itsensä helposti.

Markus Katajala

– Alueella ei ollut mitään merkkejä siitä, että rakennustöitä jatkettaisiin. Luulin itsekin, että parkki on jo valmis ja siksi tarkoitukseni oli videolla esitellä työn heikkoa tulosta vain kavereille.

Video sai kuitenkin sosiaalisessa mediassa lyhyessä hetkessä suuren yleisön.

Urakoitsija myöntää puutteet

Yli 20 000 euroa maksavan skeittiparkin rakentaa lähiliikuntapaikkoihin erikoistunut Carousel. Yhtiön toimitusjohtaja Mika Laakkonen kertoo, että suurimmilla rakennustyömailla heillä on yleensä rakennustyömaasta ilmaisevat kyltit, mutta pienemmillä paikkakunnilla asiaan ei ole kiinnitetty huomiota yhtä tarkkaan.

– Tämä alue ei ole ollut turvallinen rullalautailemiseen keskeneräisyyden vuoksi. Meidän pitää rajata alue nauhalla ja laittaa tarkemmat kyltit, Laakkonen kommentoi paikan päältä.

Laakkosen mukaan joillakin heidän rakennustyömaillaan on varoituksista huolimatta ollut vaikea valvoa nuorten kulkua alueelle.

– Lähiliikuntapaikat ovat yleensä suosittuja nuorten keskuudessa. Vaikka ympärillä olisi aidat, niin sinne mennään omin luvin.

Rullalautailemaan vasta kesän lopulla

Siikalatvan kunnallistekniikan insinööri Pertti Räsäsen mukaan skettikulttuuri on Rantsilan kylällä kasvava ilmiö. Räsänen toppuuttelee innokkaita rullalautailijoita vielä malttamaan mielensä. Puisto pyritään saamaan käyttökuntoon elokuun loppuun mennessä.

– Kunta tiedottaa, kun parkkiin voi mennä skeittaamaan, Räsänen painottaa.