1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

30 asteen helteessä hiihtäjällä on jo talven ihmemaa mielessä

Hiihtäjät harjoittelevat täyttää häkää tulevaa kisakautta varten, vaikka aurinko paahtaa ja lämpötila lähentelee 30 astetta. Yle seurasi nuoria hiihtäjälupauksia Hämeenlinnassa rullahiihtolenkillä. Lumenpuute merkitsee sitä, etteivät hiihtäjät voi ottaa samanlaisia riskejä kuin talvella.

urheilu
Rullahiihtäjät harjoittelevat lajia.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran aktiivinuoret ja juniorit ovat leireilleet ja harjoitelleet ahkerasti koko kesän. Tällä viikolla seura on saanut vieraita Vuokatista, josta kylään saapui valmentaja Toni Myllylä, jonka johdolla on tehty harjoituksia.

Vuokatin Urheiluopiston Taitokonsultointi projekti ammentaa hiihdon tekniikkaharjoitteita nuorille lajista kiinnostuneille.

Vettä ja urheilujuomaa on kulunut harjoituksissa runsaasti, sillä helteellä hikoillaan paljon. Rullaluistelulenkkien lisäksi nuoret talentit ovat tehneet loikkaharjoituksia, juosseet, pelanneet ja käyneet omaa tekniikkaansa läpi. Toki uimaankin on päästy.

Paikalliset ihmiset ovat hämmästelleet harjoittelijoiden vauhtia Parolannummentien kevyen liikenteen hiljaisella raitilla.

Hiihtäjä ottaa kuitenkin kesällä varovaisemmin kuin talvella. Kuten videolla kuullaan, lumelle on pehmeämpää kaatua.

Lue seuraavaksi