Helsingissä monen lukuvuosi alkaa paviljongissa

Pihoille ja puistoihin pystytetyt väistötilat odottavat lomilta palaavia oppilaita monessa koulussa.

peruskorjaus
Roihuvuoren ala-aste
Roihuvuoren ala-asteen suunnitteli arkkitehti Aarno Ruusuvuori vuonna 1967.Yle

Useat Helsingin koulut aloittavat lukuvuoden väistötiloissa peruskorjausten takia.

Kronohagens lågstadieskolan oppilaat käyttävät Kaisaniemen puistoon rakennettuja paviljonkeja. Myöhemmin samat väistötilat ovat Virkkulan päiväkodin, Kaisaniemen ala-asteen ja Kruununhaan yläasteen käytössä peruskorjausten aikana.

Metsolan ala-asteen Itä-Pakilan toimipisteellä, Munkkiniemen ala-asteella ja Vesalan yläasteella on käytössään pihapaviljongit.

Vuosaaren ala-asteen koulun peruskorjaus alkaa syyskuussa hieman suunniteltua myöhemmin. Koulun toiminta siirtyy peruskorjauksen ajaksi paviljonkeihin koulun pihalle.

Brändö lågstadieskolan ja Brändö gymnasiumin rakennuksessa alkoi kesällä peruskorjaus. Ala-asteen koulun toiminta jatkuu remontoitavassa tilassa. Lukio on muuttanut peruskorjauksen ajaksi Haagaan Mäkipellontielle, jonne on valmistumassa pysyvät väistötilat lukioiden käyttöön. Myös Gymnasiet Svenska normallyceum ja Högstadieskolan Svenska normallyceum tulevat käyttämään peruskorjaustensa aikana Mäkipellontien väistötiloja.

Roihuvuoren ala-asteen toiminta on siirtynyt jo aikaisemmin paviljonkeihin Porolahden peruskoulun pihalle.

Meneillään on myös useita pienempiä perusparannustöitä

Lukuvuosi Helsingin kaupungin kouluissa alkaa tiistaina 12. elokuuta. Suomenkielisissä lukioissa koulutyö alkaa jo 11. elokuuta ja Stadin ammattiopistossa jo 6. elokuuta.