Yle Gazassa: Ihmiset alkavat palata koteihinsa tutkimaan tuhoja

Tulitauko Gazassa on kestänyt toista päivää. Tuhot alueella ovat suuria, kertoo paikalla oleva Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen.

Ulkomaat
Palestiinalaiset raivaavat raunioita

Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen kertoo, että Gazan kaistaleella on suuria tuhoja. Joka puolella on tuhoutuneita taloja.

– Täällä Gazan kaupungissa on vielä ehjiäkin taloja mutta sitten on kaupunginosia, joissa on todella, todella vaikeita tuhoja. Ne ovat vähän samankaltaisia kuin itse olen nähnyt Syyriassa, jossa on kokonaisia asuinrakennuksia on romahtanut, Kuronen kuvaili puhelimitse Gazasta.

Kuronen kertoo, että kodeistaan paenneet ovat nyt alkaneet pohtia, voiko koteihin mennä takaisin.

– Tänään ihmiset ovat alkaneet palata asuinalueilleen katsomaan, onko mitään mahdollisuutta palata kotiin. Hyvin paljon taloja on täysin tuhottu, täällä ei ole sähköä eikä vettä, eli hyvin hyvin monet joutuvat jatkamaan majoitustaan YK:n kouluissa ja muissa suojapaikoissa.

Kuronen ei ole nähnyt minkäänlaisia välikohtauksia Gazassa. Tulitauko näyttäisi pitävän ja Israel vetäytyy alueelta.

– Tällä hetkellä täällä on täysin rauhallista. Tämä on tulitauon toinen päivä ja mitään välikohtauksia ei ole ollut. Lähinnä lennokkeja lentää taivaalla. Kun tulin Israelin puolelta, näin paljon panssarivaunuja, joita he kuljettivat Jerusalemin suuntaan, Pohjois-Israeliin. Ainakin se viittaisi siihen, että Israel olisi vetäytymässä täältä oikein kunnolla.