Joukkoraiskaukselta näyttävä muotikuvaus närkästyttää Intiassa

Valokuvaaja Raj Shetyen otoksissa naismalli on bussissa miesjoukon kourittavana. Kuvat muistuttavat Delhissä vuonna 2012 tehtyä joukkoraiskausta ja murhaa.

Ulkomaat

Joukkoraiskausta muistuttava muotikuvien sarja herättää paheksuntaa Intiassa, jossa on sattunut parin viime vuoden aikana useita paljon julkisuutta saaneita raakoja joukkoraiskauksia. Muotikuvaaja Raj Shetyen ottamissa valokuvissa erilaisissa design-asuissa poseeraava naismalli on tyylikkäästi puettujen miesmallien kourittavana.

Kuvaus on tehty bussissa, mikä vaikuttaa olevan suora viittaus joulukuussa 2012 Delhissä sattuneeseen rikokseen. Tuolloin miesjoukon bussiin sieppaama 23-vuotias nainen joukkoraiskattiin ja murhattiin.

Sosiaalisessa mediassa muotikuvaus onkin tuomittu kuvottavaksi ja kammottavaksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

– Raiskaus ei ole mikään muotikuvauksen inspiraation lähde. En ymmärrä, mitä valokuvaaja ajatteli, kirjoitetaan yhdessä kuvia kommentoivassa Twitter-viestissä.

Valokuvaaja on puolustellut otoksiaan sanomalla niiden kuvaavan intialaisnaisten arkea ja nostavan esille yhteiskunnallisen ongelman. Hänen mukaan kuvasarjassa ei matkita Delhin bussiraiskausta.