Pariisilaiselle poliisille syytteet suuresta kokaiinivarkaudesta

Poliisi takavarikoi yli 24 000 euroa käteistä rahaa epäillyn hallusta. Mies väittää voittaneensa rahat internetin uhkapeleistä.

Ulkomaat

Ranskassa suuresta kokaiinivarkaudesta epäilty huumepoliisi on asetettu alustavasti syytteeseen varkaudesta ja huumausaineisiin liittyvistä rikoksista.

Miehen epäillään varastaneen noin 52 kiloa takavarikoitua kokaiinia Pariisin poliisin päämajasta. Kadonnutta kokaiinia ei ole löydetty. Huume-erän arvo on noin kaksi miljoonaa euroa.

Poliisi pääsi 34-vuotiaan epäillyn jäljille valvontakameran kuvien avulla. Kuvissa epäillyn näköinen mies kuljettaa kahta pussia poliisin päämajassa ja poistuu pian sen jälkeen.

Epäilty kiistää syyllistyneensä mihinkään väärinkäytöksiin. Hän ei ole paljastanut kuulusteluissa mitään jutun tutkijoille.

Käteistä ja kiinteistöjä

Huumepoliisi pidätettiin viime lauantaina, kun hän oli perheineen loma-asunnollaan Perpignanin kaupungissa eteläisessä Ranskassa. Poliisi takavarikoi yli 24 000 euroa käteistä rahaa epäillyn hallusta. Mies väittää voittaneensa rahat internetin uhkapeleistä.

Viranomaiset ovat kuulustelleet myös epäillyn vaimoa pariskunnan epätavallisesta elämäntavasta. Tutkinnassa mukana oleva henkilö kertoi uutistoimisto AFP:lle, että epäilty ja hänen vaimonsa omistavat seitsemän kiinteistöä Perpignanin alueella.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve on kuvaillut poliisiin kohdistuvia rikosepäilyjä "äärimmäisen vakaviksi". Ministerin mukaan epäilty on pidätetty virastaan.

Maanantaina myös toinen poliisi pidätettiin juttuun liittyen. Hänen epäillään auttaneen pääepäiltyä pääsemään vartioituun huoneeseen, jossa takavarikoitua kokaiinia säilytettiin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters