1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Jihadistit vapauttivat vangitsemiaan sotilaita Libanonissa

Arsaliin on julistettu tulitauko armeijan ja Syyriasta tulleiden jihadistien välille. Pääneuvottelijan mukaan useista Syyrian kapinallisryhmistä peräisin olevat asemiehet ovat aloittaneet vetäytymisen takaisin Syyriaan.

Ulkomaat
Sotilaita avustuskuormaa turvaamassa.
Libanonin armeijan sotilaat vartioivat Arsalin asukkaille tarkoitettua humanitääristä avustuskuormaa Labwessa 6. elokuuta.EPA

Libanonissa syyrialaislähtöiset jihadistit vapauttivat torstaina seitsemän Arsalin rajakaupungissa vangitsemaansa sotilasta, kertoo Libanonin virallinen uutistoimisto National News Agency.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sotilaat pääsivät vapaaksi sen jälkeen, kun sunni-imaamien ryhmä oli neuvotellut jihadistien kanssa sopimuksen, jonka mukaan jihadistit vetäytyvät Arsalista ja vapauttavat vankinsa.

Pääneuvottelija sheikki Hossam al-Ghalin mukaan useista Syyrian kapinallisryhmistä peräisin olevat asemiehet ovat aloittaneet vetäytymisen Arsalista rajan yli takaisin Syyriaan.

Al-Ghalin mukaan alueella on voimassa tulitauko torstai-iltaan kello 19 saakka. Toisen neuvottelijan, imaami Samih Ezzedinen mukaan jihadistit ovat luvanneet poistua Arsalista 24 tunnin sisällä.

Arsaliin viime lauantaina hyökänneet asemiehet vangitsivat ainakin 22 sotilasta. Ezzedinen mukaan kaikki vangit ovat elossa.

Ainakin 17 sotilasta kuoli ja yli 80 haavoittui armeijan ja jihadistien välisissä taisteluissa. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n tietojen mukaan ainakin 38 ihmistä kuoli ja yli 250 haavoittui Arsalin taisteluissa. Libanonin hallitus ei ole varmistanut UNHCR:n tietoja.

Libanonilaisten turvallisuuslähteiden mukaan väkivaltaisuudet ovat levinneet myös pohjoiseen Tripolin kaupunkiin, jossa räjähti pommi keskiviikkoiltana. Yksi ihminen kuoli ja kuusi haavoittui iskussa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi