1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pesäpallo

Pesiskentällä odotettavissa runsasta sadetta – pehmolelusadetta

SuperJymy ja kainuulaiset yritykset tarjoavat ilmaisen pesäpallo-ottelun Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla torstaina. Ottelun ensimmäinen juoksu aloittaa pehmeän ja hyvää mieltä tuottavan sateen.

Kuva: Sini Salmirinne / Yle

Sotkamon Jymyn taustaorganisaatio SuperJymy on järjestänyt hyväntekeväisyyspelejä vuodesta 2010 lähtien. Pesäpalloilijat ovat keränneet yhteistyökumppaneidensa kanssa jo 16 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

– JymyHyvä pelistä on tullut yhteisöllinen tapahtuma, joka on yhdistänyt meitä kainuulaisia. Tänä vuonna idea on, että Jymy ja kainuulaiset yritykset tarjoavat ilmaisen ottelun. Nyt ei jaeta lippuja vaan kaikki ovat tervetulleita, kertoo entinen huippupelajaa ja SuperJymyn väistyvä markkinointipäällikkö Jimi Heikkinen.

Heikkinen siirtyi Sisällöntuotanto- ja markkinointitoimisto Tanssivien Susien Toimitusjohtajaksi ja pääomistajaksi, mutta yhteistyö SuperJymyn kanssa jatkuu edelleen.

Erityisnuoret hyväntekeväisyyden kohteena

Hyväntekeväisyyspelistä saadut tuotot menevät jo toista vuotta peräkkäin kainuulaisten erityisnuorten hyväksi. Torstaina 21. elokuuta Hiukassa pelattava peli tuottaa hyvää mieltä päiväkoteihinkin, sillä katsojia ohjeistetaan tuomaan mukanaan pehmoleluja, jotka heitetään kentälle, kun kotijoukkue saa ensimmäisen juoksun.

– Se oli viime vuonna hauskaa, 600 nallea pölähti kentälle Jymyn ensimmäisen juoksun synnyttyä. Nyt odotellaan tuhatta nallea, sanoo Heikkinen.

Se oli viime vuonna hauskaa, 600 nallea pölähti kentälle Jymyn ensimmäisen juoksun synnyttyä.

Jimi Heikkinen

Mallia on otettu Pohjois-Amerikan jääkiekkokulttuurin teddy bear toss -perinteestä, jossa nallet heitetään jäälle kotijoukkueen ensimmäisen maalin jälkeen.

– Pitäähän sitä ottaa vaikutteita meren takaakin. Ei kannata keksiä uudestaan asioita, kun voi kopioida mutta tehdä omalla tavalla.

Nallet ja muut pehmot jaetaan tänä vuonna MLL:n Kainuun piirin kautta Kainuun perhekeskuksiin ja perheasemille. Viime vuonna pehmot päätyivät kunnallisiin päiväkoteihin, joissa oli vastassa iloisia ilmeitä.

– Muistan, kun viime vuonna olimme jakamassa niitä. Yksi iso tiikeri oli todella suosittu – jengi taisteli, että kuka sen saa, nauraa Jimi Heikkinen.

Heikkisen muistelema tiikeri on todellisuudessa lumileopardi, jonka kajaanilaisen Kettukallion päiväkodin lapset ristivät sukupuolineutraalisti Lilli-Samiksi.