Kotiseutukehukilpailun voitto lohkesi Hämeenlinnan seutua ylistävällä runolla

Hämäläiset ovat varsin vaatimattomia kehumaan itseään tai kotikontujaan. Valtakunnallisten Kotiseutupäivien järjestämässä kisassa kehuttiin kuitenkin hämäläistä luontoa, pohdittiin kiintymystä tuttuihin maisemiin ja ihmisiin ja seudun historiaan.

kotiseutujuhlat
Tarja Nurkkala
Kalvolalainen Tarja Nurkkala palkittiin parhaasta kotiseutukehusta. Kuuntele Hämeenlinnan seutua kehuva runo!

Hämeenlinnassa pidettävien Valtakunnallisten Kotiseutupäivien markkinointi- ja viestintäryhmä kannusti hämäläisiä kertomaan myönteisiä asioita kotiseudustaan. Kesäkuun lopulla päättyneeseen Kotiseutukehu-kilpailuun tuli 18 vastausta – osasyynä osallistujakatoon oli kukaties Hämeessä hyveenä pidetty vaatimattomuus.

Kilpailun voittajaksi äänestettiin kalvolalainen Tarja Nurkkala. Hän kehuu runossaan koko Hämeenlinnaa. Kuntaliitos ja peruspalvelut, maisema, panssarivaunut, Eino Leino, Lyseo, Taidemuseo, Verkatehdas, Sinfonia Lahti, Sibelius, Hämäläisten laulu, keskiaikainen linna - seudun koko monipuolisuus saa osansa kehuista.

Tarja Nurkkala sai kukat ja lahjat esitettyään voittoisan runonsa torstaina Kotiseutupäivillä.

– Miehen työn perässä muutettiin ja 11 vuotta olen asunut Kalvolassa, mutta tänne olen kotiutunut. Ei kaduta tänne tulo!

Kisaan osallistuneiden runosuoni sykki etenkin hämäläiselle luonnolle. Kehuissa pohdittiin myös kiintymystä tuttuihin maisemiin ja ihmisiin ja seudun historiaan.