1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Algerilaisen turmakoneen mustan laatikon ääninauhat vahingoittuneet

Ranskan ilmailuturvallisuusviraston tutkijat eivät ole onnistuneet purkamaan ääninauhoja, jotka ovat rikkoutuneet maahansyöksyn yhteydessä.

Ranskalainen sotilas algerialaiskoneen putoamispaikalla Gossin kaupungin lähellä Malissa heinäkuussa 2014. Kuva: Epa / STR

Air Algérie -yhtiön pudonneen matkustajakoneen onnettomuustutkijat sanovat, että koneen mustan laatikon sisältämät ääninauhat ovat vahingoittuneet. Maliin pudonneessa koneessa oli 116 matkustajaa, jotka kaikki kuolivat.

Tutkijoiden mukaan koneen ohjaamossa olleen ääninauhurin nauha oli vahingoittunut. Se saatiin korjattua, mutta nauhoitukset ovat siitä huolimatta vahingoittuneet, sanoi Ranskan ilmailuturvallisuusviraston BEA:n johtaja.

Air Algérien vuokraama kone oli matkalla Burkina Fason Ouagadougousta Algerian pääkaupunkiin Algeriin, kun se katosi tutkasta 24. heinäkuuta. Kone löytyi etsintöjen jälkeen seuraavana päivänä Malin pohjoisosaan syrjäiselle seudulle pudonneena.

Koneessa olleista 54 oli ranskalaisia. Ranskan viranomaiset ovat sanoneet, että putoamissyy saattoi olla myrsky, mutta kaikki tutkintalinjat ovat yhä avoinna.