Kuopion kaupunginorkesterin uusi aluevaltaus: "Rokkifestivaali oli virkistävä kokemus"

Kuopion kaupunginorkesteri oli tänä kesänä poikkeuksellisesti mukana rokkifestivaaleilla. Erilaisessa ympäristössä ja erilaiselle yleisölle esiintyminen oli virkistävä kokemus muusikoille, kertoo kaupunginorkesterin tiedottaja Suvi Koutola.

kulttuuri
Provinssirock 2014
Tommi Parkkinen

Kuopion kaupunginorkesteri on esiintynyt tänä kesänä ennätyksellisen runsaslukuiselle yleisölle poikkeuksellisilla areenoilla. Kesäkeikoilla orkesterilla oli yli 13 000 innokasta kuulijaa. Orkesteri soitti muun muassa humppayhtye Eläkeläisten kanssa kahdella festivaalilla Ilosaarirokissa ja Provinssirokissa yhteensä 12 000 kuulijalle.

– Myös silloin, kun orkesteri esiintyi Savonlinnan Oopperajuhlilla, kuulijakunta oli laaja, mutta nyt esiintymispaikka oli todella poikkeuksellinen. Muusikot ovat kertoneet, että kokemus oli virkistävä, kaupunginorkesterin tiedottaja Suvi Koutola kertoo.

Tässäkin tapahtumassa orkesterin muusikot saavat popstaramaisen kokemuksen, kun animeharrastajat eläytyvät musiikkiin ja kuuluu ihastuksen huutoja.

Suvi Koutola

Koutola kertoo, että Eläkeläiset-yhtye pyysi kaupunginorkesteria mukaan festivaaleille.

– Olemme tunnettuja siitä, että teemme poikkitaiteellisia esityksiä. Kaupunginorkesteri on esiintynyt muun muassa Suvi Teräsniskan ja Lauri Tähkän kanssa ja Suomessa tiedetään, että orkesteri taipuu erilaisiin juttuihin, Koutola toteaa.

Animeharrastajat hurmoksessa

Myös orkesterin animemusiikkiesitys Animecon-tapahtumassa Kuopiossa oli tuttuun tapaan loppuunmyyty. Kuopion Musiikkikeskuksessa kolmatta kertaa järjestetty tapahtumassa vieraili yhteensä 7000 japanilaisen populaarikulttuurin harrastajaa eri puolilta Suomea.

– Se on hirveän ihana juttu. Tapahtumaan osallistuu paljon nuoria, jotka eivät ole tottuneet kuulemaan sinfoniaorkesteria ja heille on iso juttu kuulla rakastamaansa elokuvamusiikkia. Tässäkin tapahtumassa orkesterin muusikot saavat popstaramaisen kokemuksen, kun animeharrastajat eläytyvät musiikkiin ja kuuluu ihastuksen huutoja, Koutola kertoo.

Ensi torstaina 14. elokuuta Kuopion kaupunginorkesteri järjestää syyskauden alkajaisiksi ilmaiskonsertin, jossa kuullaan Vivaldin klassikkoteos Neljä Vuodenaikaa.

– Vivaldin tuntevat monet. Se on musiikkia, joka tuo muistoja sekä kesästä että vie ajatukset syksyyn, Koutola sanoo.