1. yle.fi
  2. Uutiset

Guyanan vuoden 1978 joukkoitsemurhan uhrien jäänteitä löytyi yllättäen hautaustoimiston tiloista

Entiseen hautaustoimistorakennukseen oli jätetty 38 säilytysastiaa, joissa oli ihmisten tuhkia. Niistä yhdeksän on todettu kuuluneen Kansan temppeli -uskonlahkon jäsenille.

Ulkomaat

Yhdysvaltain Delawaren osavaltiossa sijaitsevan Doverin kaupungin entisestä hautaustoimistosta on löydetty yhdeksän niin sanotussa Guyanan joukkoitsemurhassa vuonna 1978 kuolleen ihmisen maalliset jäänteet. Pastori Jim Jonesin perustaman Kansan temppeli -uskonlahkon jäsenten tuhkatut jäänteet olivat rakennuksesta löytyneiden 38 tuhkauurnan joukossa.

33 uurnassa oli nimilappu. Viranomaiset yrittävät nyt selvittää keiden jäänteitä lopuissa aikoinaan noutamatta jääneissä tuhkauurnissa on. Jäänteet ovat peräisin 70-, 80- ja 90-luvuilta.

Löydöstä ilmoitettiin poliisille viime viikolla. Viranomaiset ovat etsineet ihmisjäänteitä myös toimintansa lopettaneen hautaustoimiston piha-alueelta. Mitään ei ole kuitenkaan löydetty.

Yli 900 ihmistä kuoli marraskuussa 1978 Jonesin ja hänen seuraajiensa Guyanaan perustamassa Jonestownin kaupungissa. Tapausta on kutsuttu joukkoitsemurhaksi, mutta ilmeisesti osa kuolleista pakotettiin ottamaan myrkkyä. Ruumiit lennätettiin aikoinaan Guyanasta Doveriin.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi