Järjestöt vaativat: Finnwatchin ananasteollisuustutkijan syytteistä luovuttava

Yhteensä sata järjestöä kampanjoi thaimaalaisen ananasmehutehtaan työoloja tutkineen Andy Hallin puolesta.

Ulkomaat

Sata järjestöä ympäri maailmaa aloitti tänään kampanjan, jolla vaaditaan Finnwatchin tutkijaa vastaan nostetuista syytteistä luopumista. Asiasta kertoo kansalaisjärjestö Finnwatch tiedotteessa.

Thaimaalainen ananasmehuyhtiö Natural Fruit haastoi tutkija Andy Hallin oikeuteen sen jälkeen kun tämä oli tutkinut yhtiön tehtaan työoloja Finnwatchille.

Hallin tutkimuksen mukaan yhtiö käytti lapsityövoimaa, teetti pakkotyötä ja oli kytköksissä ihmiskauppaan. Natural Fruit syyttää Hallia tehtaan maineen vahingoittamisesta, ja Hall pitää syytteitä yrityksenä hiljentää tutkijat. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa Thaimaassa syyskuun alussa.

Järjestöjen kirjekampanja on kohdistettu Thaimaan ananasteollisuuden etujärjestöön Thai Pineapple Industry Associationiin, jonka puheenjohtaja Wirat Piyapornpaiboo on Natural Fruitin omistaja. Syytteistä luopumista vaativat Finnwatchin lisäksi muun muassa ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch ja ammattiliittojen maailmanjärjestöt UNI Global, IUF, ITF ja IndustriALL.