1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Loviisan Sanomat: Tullin toimipiste Kouvolassa lakkautuslistalla

Tullin ylijohtajan mukaan lakkautusten taustalla on määrärahojen väheneminen sekä palvelujen siirtyminen verkkoon. Kouvolan lisäksi muun muassa Lappeenrannan ja Loviisan toimipisteiden jatko on vaakalaudalla.

Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Tulli suunnittelee Kouvolan toimipisteen lakkauttamista, kertoo Loviisan sanomat. Lehden mukaan tullin johtoryhmä on kesäkuun alussa päättänyt selvittää kuuden toimipisteen lakkautamista. Lakkautettaviksi kaavaillut toimipisteet ovat Loviisa, Hakkila, Keski-Vantaa , Kouvola, Lappeenranta ja Tornion Hallituskadun toimipiste.

Lehden mukaan päätökset lakkauttamisista tehtäisiin syksyn aikana. Toimipisteet suljettaisiin aikaisintaan ensi vuoden alusssa. Kouvolassa on kuusi tullin työntekijää.

Tullin ylijohtaja Jarkko Saksan mukaan lakkautussuunnitelmien taustalla on tieto määrärahojen vähentämisestä sekä erityisesti tullauspalveluiden voimakas siirtyminen sähköisiksi verkkopalveluiksi.

Saksan mukaan nyt käydään läpi sitä, mitä palveluja lakkautettaviksi suunnitelluissa toimipisteissä on ja miten lakkauttaminen vaikuttaisi paikkakunnalla toimivien yritysten toimintaan. Tulli selvittää, tarvitaanko kaupungissa asiakaspalvelutiskiä vai voidaanko yritysten tarvitsemat tullipalvelut hoitaa sähköisesti.

– Kouvolan työntekijöille töitä tarjottaisiin ensisijaisesti raja-asemilta, mutta ratkaisut tehtäisiin sitten työntekijäkohtaisesti. Kyllä meillä töitä riittää, sanoo Saksa.