yle.fi-etusivu

Valio aloittaa yt-neuvottelut

Valio aloittaa yt-neuvottelut Haapaveden tehtaalla ensi viikon aikana. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia tehtaan kahtasataa työntekijää. Tämän hetkisen tiedon mukaan irtisanomisia ei ole luvassa. Myös Seinäjoella on annettu ennakkoilmoitus yt-neuvotteluista.

talous
Valion logistiikkakeskus Riihimäellä 7. elokuuta 2014.
Valion logistiikkakeskus Riihimäellä 7. elokuuta 2014. Valion Venäjälle menevä tuotanto pysäytettiin johtuen Venäjän asettamista vastapakotteista. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Venäjän viennin pysähtymisen vuoksi joutuu Valio aloittamaan yt-neuvottelut Haapaveden tehtaalla ensi viikolla. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia tehtaan kahtasataa työntekijää. Tämän hetkisen tiedon mukaan irtisanomisia ei ole luvassa. Seinäjoen tehtaalla työskentelee runsaat 400 henkilöä. Yt-neuvottelut eivät koske Valion Oulun tehdasta.

Valion Haapaveden tehtaan pääluottamusmies Merja Uusitalo kertoo yt-neuvottelujen aloittamisen syyksi tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

– No Venäjän tilannehan tämän tottakai teki. Tämä ei sinänsä tullut hirveänä yllätyksenä, kyllähän tätä jo vähän odoteltiinkin, toteaa pääluottamusmies Merja Uusitalo.

Lomautuksia on tulossa lähinnä vakituiselle henkilöstölle, sillä kesätyöntekijöiden pestit ovat piakkoin päättymässä.

– Ihan rauhallisin mielin odotellaan ja katsellaan mihin tilanne menee. Tässä puhutaan kuitenkin suurista tuotantomääristä ja suurista vaikutuksista, miettii pääluottamusmies Merja Uusitalo.

Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen ei perjantai-iltapäivänä halunnut kommentoida yt-uutista.

– Meillä on tiedote tulossa kohta, enempää en kommentoi. Meillä on tässä ihan riittävästi ongelmia, joten jos voisitte nyt antaa meille työrauhan, kiitos, puhelimitse tavoitettu Laaksonen sanoi.