1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linnoitukset

Lappeenrannan superviikonloppu – ohjelmaa aamusta yöhön lapsille ja aikuisille

Elokuun ensimmäinen viikonloppu on täynnä tapahtumia Lappeenrannassa. Ohjelmaa on koko perheelle erityisesti Linnoituksen alueella.

Lappeenranta täyttyy viikonloppuna kulttuuritapahtumista. Etelä-Karjalan taidemuseon amanuenssi Mona Taipale on mukana järjestämässä lauantaina Linnoituksen perhepäivää (siirryt toiseen palveluun), jossa ohjelmaa on tarjolla erityisesti lapsiperheille.

- Olemme saaneet mukaan linnoituksen alueen museoita ja yrittäjiä todella monipuolisesti. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia ja lapsiperheystävällisiä, kertoo Mona Taipale.

Linnoituksen perhepäivä järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja tapahtumasta kaavaillaan mahdollisesti toistuvaa perinnettä. Lapsille on tarjolla muun muassa dreijaukseen ja kehruuseen tutustumista.

Perjantaina julkistetaan Linnoituksen isäntä ja koko viikonlopun vietetään Rakuunapäiviä (siirryt toiseen palveluun). Rakuunapäivät huipentuvat sunnuntaina Adolf Ehrnroothin aukiolla järjestettävään pääjuhlaan, jossa pidetään myös ratsukkojen välinen kaksintaistelu.

Vaihtoehtoista kulttuuria tarjoilee Kalevatron Aamunkoi (siirryt toiseen palveluun)-nykyteatteriesitys, joka saa ensi-iltansa Linnoituksen Vihreässä Makasiinissa perjantaina. Esitys sijoittuu tekijöiden mukaan rinnakkaistodellisuuteen, pseudo-Karjalaan.