1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsisataman myllerrys jatkuu – laivamatkustajien hermot ovat pitäneet

Jatkuvat keskeneräisyys ja muuttuvat liikennejärjestelyt eivät ole saanet laivamatkustajien hermoja koetukselle, satamajohtaja vakuuttaa.

vesikulkuneuvot
Tallink -laiva kinni Länsisataman laiturissa
Yle/Tuomas Keränen

Helsingin Länsisatamassa soraralli käy kiivaana. Parhaillaan satamaan rakentuu toinen uusista laitureista, johon tulevaisuudessa Tallinnan laivat saapuvat. Samaan yhteyteen on suunnitteilla myös uusi matkustajaterminaali. Helsingin ja Tallinnan välisen laivaliikenten parantamisurakka on edennyt aikataulussaan.

Yli 11 miljoonan euron urakka hanke luo vankat perustat Länsisataman tulevaisuuden kehittämiselle. Matkustajamäärät kaupunkien välillä ovat kasvaneet tasaiseen tahtiin.

– Se kertoo aika paljon siitä, että Virosta käydään töissä pääkaupunkiseudulla ja Helsinki-Tallinna kaksoiskaupunki näyttäytyy ihan todellisuudessa. Myös muun asioinnin, opiskelu ja tarvematkailun osuus on lisääntynyt, kertoo Helsingin matkustajasatamien johtaja Kari Noroviita.

Lisälaitureiden lisäksi laivojen kääntöpaikkaa merellä avarretaan. Suunnitteilla on myös ohitusväylä laivoille Pihlajasaaren eteläpuolelle. Tämä mahdollistaa kaksisuuntaisen liikenteen, mikä helpottaa huomattavasti laivojen aikataulujen laatimista.

Maan puolella taas Jätkäsaaren rakentaminen on pakottanut sataman tiivistämään reviiriään.

– Joudumme keskittämään toimintojamme meren puolelle kun Jatkäsaaren alue pikku hiljaa rakentuu.

Nyt käynnissä olevat työt valmistuvat ensi vuoden loppuun mennessä, mutta Länsisatamassa ja sen tuntumassa myllerrys jatkunee vielä pitkään. Jatkuvasti muuttuvat liikennejärjestelyt ja keskeneräisyys eivät ole kuitenkaan panneet laivamatkustajien hermoja koetukselle.

– Tottakai tässä kaikille kulkijoille erilaista haittaa on. Mutta pitää sanoa, että liikenne on kuitenkin sujunut hyvin ottaen huomioon ympäristön missä se on, Noroviita sanoo.

Lue seuraavaksi