Ylen toimittaja pakeni täpärästi raketti-iskun alta Gazan keskustassa – video

Ylen toimittaja Antti Kuronen pakeni täpärästi Gazan keskustaan ammutun raketin alta. Videolle tallentuneella asuintalon lähelle tehdyllä iskulla ei ollut kuolonuhreja.

Ulkomaat
Pommin jättämä pölypilvi.
Ylen toimittaja Antti Kuronen osui perjantaina Gazan kaupungissa lähelle raketti-iskua.

Gazassa oleva Yle Uutisten toimittaja Antti Kuronen pakeni tänään perjantaina täpärästi Gazan keskustaan ammutun raketti-iskun alta.

– Olimme Gazan keskustassa menossa tekemään erästä haastattelua, kun yksi pienempi raketti osui jonkin matkan päähän, ja meitä pyydettiin katsomaan. Pienessä talossa, johon menimme, olivat ihmiset hysteerisiä iskun jäljiltä.

Talossa paikallaolijat tajusivat, että lisää oli tulossa.

– Tajusimme, että raketti oli osunut lähelle ja oli varoitusraketti. Juoksimme pakoon, ja vähän ajan kuluttua osui iso raketti aika lähelle meitä.

Kuronen ei osannut arvioida tarkasti etäisyyttään iskusta, mutta videolla näkyy kuinka raketin nostattama pölypilvi peittää hänet kameroineen.

Ei uhreja

Isku oli jo toinen alueella lyhyen ajan sisällä. Kurosen tietojen mukaan isku oli todennäköisesti Israelin armeijan tekemä.

– Raketti oli mitä ilmeisemmin Israelin ampuma, koska tämä oli Gazan keskustassa, eikä Hamasilla edes ole näin järeitä raketteja, kuin tämä myöhempi oli, arvioi toimittaja.

Iskun kohteesta tai syistä ei ole tietoa. Kurosen havaintojen mukaan alueelta ei oltu ammuttu Hamasin raketteja välittömästi ennen iskua.

– Emme ainakaan kuulleet mitään rakettien laukaisua alueelta siellä ollessamme. Talossa, jossa kävimme, oli vain siviilejä: lapsia ja aikuinen mies, joka oli entuudestaan halvaantunut, Kuronen kertoo.

Asuintalon naapuriin osuneella iskulla ei Kurosen mukaan ollut kuolonuhreja.

– Jälkeenpäin olemme kuulleet, että talossa olleet selvisivät iskusta, eli heistä ei kukaan kuollut. Raketti osui ilmeisesti rakentamattomalle hiekkakentälle, joka oli talon lähistöllä, toimittaja kertoo.