1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Pentagon kertoo Yhdysvaltain iskeneen Irakiin toistamiseen

Yhdysvallat teki ensimmäiset ilmaiskut iltapäivällä. Se on jatkanut niitä myöhään illalla samaiselle alueelle Arbilin kaupungin lähellä.

Ulkomaat
Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhumassa tiedotustilaisuudessa Irakin tilanteesta Valkoisessa talossa 7. elokuuta 2013.
Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama puhumassa tiedotustilaisuudessa Irakin tilanteesta Valkoisessa talossa 7. elokuuta 2013.Mike Theiler / EPA

Yhdysvallat on jatkanut ilmaiskujaan Irakiin tänään perjantaina Arbilin kaupungin liepeillä, Yhdysvaltain puolustusministeriö kertoo. Yhdysvallat aloitti ilmaiskut aiemmin tänään alueen ääri-islamisteja vastaan. Iskussa tuhoutui muun muassa sotilassaattue, Pentagon kertoo.

Yhdysvallat on käyttänyt lennokkeja ja miehittämättömiä koneita.

Islamilainen valtio -järjestö on saanut haltuunsa alueita Syyriassa ja Irakissa. Kymmenet tuhannet vähemmistöihin kuuluvat ihmiset ovat paenneet.

Viranomaiset vahvistivat tänään IS-järjestön valloittaneen Irakin suurimman padon. Yhdysvaltain mukaan pato on merkittävä Irakin infrastruktuurille: Sen avulla säännöstellään Tigrisjoen korkeutta. Se on tärkeä koko Irakin veden ja sähkön saannin kannalta.

Yhdysvallat on perustellut ilmaiskuja siviilien ahdingolla. Se on sanonut iskujen keston riippuvan Irakin turvallisuustilanteen kehittymisestä.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi