Intia pohtii kulkukoiria poliisikoulutukseen

Pääkaupungissa Delhissä liikkuu arviolta satojatuhansia kulkukoiria.

Ulkomaat
Intialaiset kastautuivat Ganges-jokeen Allahabadissa 10. heinäkuuta 2014.
Intialaiset kastautuivat Ganges-jokeen Allahabadissa 10. heinäkuuta 2014. Sanjay Kanojia / AFP / Lehtikuva

Intian pääkaupungissa Delhissä on aloitettu hanke kulkukoirien kouluttamiseksi poliisivoimissa. Sanomalehti The Hindun (siirryt toiseen palveluun) mukaan kymmeniä työntekijöitä on jo määrätty projektiin, jossa kaupungissa vartioivilla olisi tukenaan kadulta adoptoitu, poliisin kouluttama vahtikoira.

Tarkoituksena on osoittaa hankkeeseen kaikkiaan 700 työntekijää. Lehtitiedoista ei ilmene, montako koirakoulutettavaa ohjelmaan valitaan. Viiden vuoden takaisen selvityksen mukaan Delhissä liikkuu yli 260 000 kulkukoiraa.

Pääkaupungissa on muutoinkin tavallista, että asukkaat ottavat kulkureita huomaansa omikse vahtikoirikseen. Nyt aloitettava ohjelma on kuitenkin ensimmäinen julkinen hanke katukoirien kouluttamiseksi.

Ohjelmalla puututaan myös kulkukoirien asukkaille aiheuttamaan vaaraan. Monet intialaiskaupungit sterilisoivat ja rokottavat kulkukoiria, mutta silti noin 20 000 intialaista kuolee vuosittain vesikauhuun. Määrä vastaa yli kolmasosaa maailmanlaajuisista tapauksista.

Eläinaktivistit ovat ajatuksesta mielissään.

– Tässä katukoirat pääsevät osaksi yhteiskuntaa ja ovat myös asukkaille hyväksi, sanoo Hindustan Times -lehden haastattelema aktivisti Radha Unnikrishnan.

Lähteet: AFP