1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Israel jatkaa ilmaiskuja Gazaan tulitaukovaatimuksista huolimatta

Gazaa tukevia suurmielenosoituksia on ollut lauantaina muun muassa Lontoossa ja Kapkaupungissa.

Ulkomaat
Mies siivosi asuntoaan (oik.) ja pelastustyöntekijät yrittivät pelastaa Al-Qassamin -moskeijan pommituksessa loukkaantuneita ihmisiä Nuseiratissa, Gazassa, 9. elokuuta.
Mies siivosi asuntoaan (oik.) ja pelastustyöntekijät yrittivät pelastaa Al-Qassamin -moskeijan pommituksessa loukkaantuneita ihmisiä Nuseiratissa, Gazassa, 9. elokuuta.Roberto Schmidt / AFP / Lehtikuva

Israelin lentokoneet ovat jatkaneet Gazan moukarointia lauantaina. Gazaan on tehty ainakin 50 ilmaiskua, joissa on kuollut ainakin seitsemän ihmistä. Hamasin taistelijat ovat puolestaan ampuneet Israeliin yli 20 rakettia.

Britannia, Ranska ja Saksa vaativat lauantaisella yhteislausunnollaan Israelia ja Hamasia sopimaan aselevosta viipymättä. Kairossa sovittu 72 tunnin tulitauko ei neuvotteluponnisteluista huolimatta saanut jatkoa. Israel syytti perjantaina Hamasia tulitaukorikkomuksesta. Perjantain jälkeen Israel on iskenyt Gazaan yli sata kertaa.

Samaan aikaan yli 150 000 ihmistä marssi Lontoossa vaatien Israelin iskujen lopettamista ja Gazan saarron purkua. Gazaa tukeva mielenosoitus on järjestetty lauantaina muiden muassa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa, missä kymmeniä tuhansia osallistui marssiin, jota pidettiiin yhtenä suuremmista mielenosoituksista sitten apartheidin päättymisen. Myös Tukholmassa ja Helsingissä marssittiin Gazan tueksi.

Yhteensä yli 1 900 palestiinalaista ja 68 israelilaista on kuollut kuukauden kestäneessä konfliktissa.

Lue seuraavaksi