Mirjam Helin -laulukilpailun finalistit selvillä

Loppukilpailussa esiintyy keskiviikkona kahdeksan laulajaa. Miesten ja naisten sarjoissa pääpalkinto on 30 000 euroa.

kulttuuri

Kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun finaalissa esiintyy keskiviikkona kahdeksan laulajaa. Heidän nimensä julkistettiin Helsingin Musiikkitalossa tänään sunnuntaina.

Loppukilpailussa esiintyvät venäläissopraano Elena Guseva, ukrainalaisbaritoni Dmytro Kalmuchyn, ukrainalaissopraano Kateryna Kasper, korealaistenori Beomjin Kim, kroatialaisbaritoni Leon Kosavic, kroatialaisbaritoni Matija Meić, venäläissopraano Ekaterina Morozova ja korealaissopraano Sunyoung Seo.

Finalisteja säestää Radion sinfoniaorkesteri. Sitä johtaa kapellimestari Hannu Lintu.

Kilpailuohjelmassa on kaksi orkesterisäestyksistä teosta. Niistä ainakin toisen on oltava ooppera-, oratorio-, kantaatti- tai konserttiaaria, laulukilpailun tiedotteessa kerrotaan.

Kilpailua voi seurata Yle Klassinen -sivulla sekä Yle Radio 1:ssä ja Yle Teemalla. Yle taltioi ja välittää kilpailun yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston kanssa.

Kansainvälinen Mirjam Helin -laulukilpailu järjestetään seitsemännen kerran. Se järjestetään joka viides vuosi, ja ensimmäinen kisa käytiin vuonna 1984.

Laulukilpailussa palkitaan neljä parasta miestä ja naista. Miesten ja naisten sarjoissa voittaja saa palkinnoksi 30 000 euroa.

Tuomariston puheenjohtajana toimii Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti. Tampereen Tampere-talossa pidetään palkinnonsaajien konsertti perjantaina 15. elokuuta.

Täydennetty kello 21:54: Myös kroatialainen baritoni Leon Kosavic on mukana finaalissa.