Teatterit sotivat Rovaniemellä

Rovaniemen keskustassa taistellaan leikkimielinen teatterisota kolmatta kertaa. Sotaan on haastettu Rovaniemen kaikki teatterit, joista jokainen kokoaa noin kolmihenkisen edustusjoukkueen taistelemaan teatterinsa kunnian puolesta.

kulttuuri
Teatterisodanjulistus
Sauli Antikainen / Yle

Aikaisempina vuosina Teatterisodan ovat voittaneet Rovaniemen Teatteri (2012) sekä Samperin teatteri (2013). Tänä vuonna kisaan on ilmoittautunut yhteensä seitsemän joukkuetta: edellä mainittujen lisäksi Lapin ylioppilasteatteri, Lentävän Poron Teatteri sekä ensimmäistä kertaa Monitaideyhdistys Piste ja Tanssiteatteri Rimpparemmi.

Lopulliset ratkaisut ja päätökset kaupungin dramaattisimpien gladiaattoreiden välillä tekee Teatterisodan virallinen tuomaristo, jossa istuu Rovaniemen arvovaltaisia teatteri-ihmisiä. Jääviysongelmista on kohuttu kaikkina vuosina, eikä niistä tänäkään vuonna ole haluttu päästä eroon.

Yhteistyötä ja hauskanpitoa

Leikkimielisen ja kilpailuhenkisen tapahtuman taustalla ovat teattereiden työntekijät ja aktiivit.

– Perinne sai alkunsa kesällä 2012, kun Lentävän Poron Teatteri ja Konttisen kesäteatteri halusivat tehdä yhdessä kesäisen teatteritapahtuman. Lentävällä Porolla oli tuolloin ensimmäinen vuosi menossa ja oli todella suuri ilo huomata miten innokkaasti kaikki teatterintekijät lähtivät tähän mukaan, Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo.

Tavoitteena on herättää keskustelua kulttuurintekijöiden yhteistyöstä, mutta ennen kaikkea pitää yhdessä tekijöiden ja yleisön kanssa hauskaa teatterissa. Joukkueiden kohtaamispaikaksi on valittu kesäinen Lentävän Poron Teatteri Kauppayhtiön talon sisäpihalla, jossa aurinkoiset kesäillat täyttyvät dramaturgisesta sodasta perjantaina 15.8. ja lauantaina 19.8. klo 19.00 alkaen.

Lauantaina Teatterisodassa solmitaan välirauha aina seuraavaan sotaan saakka ja illan kruunaa Reino Nordinin live-keikka, josta pääsee nauttimaan Teatterisodan lipulla ilman erillistä korvausta.

Tapahtuman tuotot käytetään rovaniemeläisen teatterimaailman hyvinvoinnin edistämiseen.

Tapahtumasta lisää osoitteesta www.lentavaporo.fi/teatterisota (siirryt toiseen palveluun)