Gaza-vetoomuksen allekirjoittaneita Penélope Cruzia ja Javier Bardemia uhkaillaan Hollywoodissa "seurauksilla"

Sadan elokuva-ammattilaisen allekirjoittamassa avoimessa espanjankielisessä kirjeessä vaaditaan EU:ta toimimaan "kansanmurhan" lopettamiseksi palestiinalaisalueella.

Ulkomaat
Penelope Cruz ja Javier Bardem kuvattuna L.A:ssa Kaliforniassa vuonna 2010.
Penelope Cruz ja Javier Bardem kuvattuna L.A:ssa Kaliforniassa vuonna 2010. Hollywood reporterin mukaan avoin kirje on raivostuttanut joitakin Hollywoodin elokuvastudioiden silmäätekeviä ja näyttelijöitä uhataan nyt "seurauksilla".Paul Buck / EPA

Espanjalaisnäyttelijät Penélope Cruz ja Javier Bardem ovat ajautuneet vaikeuksiin allekirjoitettuaan avoimen kirjeen, jossa vaaditaan ratkaisua Gazan tilanteeseen. EU:lle osoitetussa espanjankielisessä avoimessa kirjeessä Israelin toimia Gazan palestiinalaisalueella kutsutaan kansanmurhaksi.

Tämä on raivostuttanut joitakin Hollywoodin elokuvastudioiden silmäätekeviä, ja näyttelijöitä uhataan nyt "seurauksilla", kertoo Hollywood Reporter. Yksi harvoista nimellään asiaa kommentoivista on Relativity Median toimitusjohtaja Ryan Kavanaugh, joka sanoo avoimen kirjeen saaneen veren kiehumaan.

– Juutalaisten kansanmurhasta selvinneiden lapsenlapsena tiedän, että jokainen itsepuolustusta kansanmurhaksi kutsuva on joko tietämätön tai juutalaisvastainen, Kavanaugh paheksuu.

Kavanaugh kertoo saaneensa mielipiteidensä tultua julki vuorokauden aikana yli 500 puhelinsoittoa, sähköpostiviestiä tai tekstiviestiä, joissa osoitettiin hänelle tukea.

Nimettöminä Hollywood Reporterille puhuneiden elokuvastudioiden johtohenkilöiden mukaan Yhdysvalloissa pohditaan nyt, halutaanko Cruzin ja Bardemin kanssa enää koskaan tehdä yhteistyötä.

Näyttelijä Jon Voightin mielestä Cruzin ja Bardemin tulisi painaa päänsä häpeästä. Hänen mukaansa Hollywood-studioiden ei kuitenkaan pitäisi hylkiä pariskuntaa.

Sekä Cruz että Bardem ovat näytelleet lukuisissa menestyselokuvissa. Bardem on nähty muun muassa Bond-elokuvassa Skyfall, parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon tuoneessa jännityselokuvassa_ Menetetty maa_ ja Woody Allenin ohjaamassa Vicky Cristina Barcelonassa, jossa myös parhaan naissivuosan Oscarin saanut Cruz näytteli. Muita Cruzin englanninkielisiä elokuvia ovat muun muassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, Vanilla Sky ja Kapteeni Corellin mandoliini.

Cruzin ja Brademin ohella avoimen kirjeen allekirjoittajien joukossa on muun muassa elokuvaohjaaja Pedro Almodóvar ja näyttelijä Lola Herrera.