Tiilikainen: Suomessa kasvaa vain työttömyys

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen moittii hallitusta työllisyyden hoidosta ja Venäjä-pakotteiden Suomelle aiheuttamien haittojen vähättelystä. Tiilikainen puhui keskustan eduskuntaryhmän ja puoluejohdon kokouksessa tänään Rovaniemellä.

politiikka
Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen Eduskuntatalolla Helsingissä 3. kesäkuuta 2014.
Kansanedustaja Kimmo Tiilikainen on huolissaan työttömyyden kasvusta. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen on huolissaan työttömyyden kasvusta. Tiilikaisen mukaan työttömänä on jo lähes puoli miljoonaa suomalaista, jos myös virallisten tilastojen ulkopuolella olevat työttömät lasketaan mukaan.

Varsinkin nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyys ovat huomattavasti aikaisempaa korkeammalla, Tiilikainen huomauttaa.

Tiilikaisen mukaan EU:n päättämät Venäjä-pakotteet ja Venäjän vastatoimet kärjistävät Suomen työttömyys- ja talousongelmia. Tiilikainen vaatii vastuullisilta päättäjiltä toimia, joilla pakotteiden vaikutukset Suomelle minimoidaan.

Tiilikainen muistuttaa, että keskusta on esittänyt hallituksen päättämien maatalouden leikkausten perumista pakotteiden kielteisten vaikutusten vuoksi.

Ministereiden kommentit kummastuttavat

Tiilikainen ihmettelee pääministeri Alexander Stubbin (kok.) ja valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) kommentteja EU:n julkistettua kolmannen vaiheen pakotteet Venäjälle.

Stubb arvioi, ettei pakotteilla olisi merkittävää vaikutusta Suomelle. Rinteen mukaan ne eivät muuta Suomen talouden perusteita eikä budjetin pohjaennusteita tarvitse pakotteiden vuoksi muutttaa.

– En tiedä mihin ministereiden virallinen optimismi perustuu, sanoo Tiilikainen.