Aplodi avasi ovensa kulttuurinnälkäisille

Tampereen suurimmat teatterit ja Tampere-talo ovat pistäneet hynttyyt yhteen lipunmyynnin suhteen. Keskustorin kupeessa Tampereen Teatterin kivijalassa avautui maanantaina kulttuuritalojen ja matkailuneuvonnan yhteinen toimipiste.

kulttuuri
Asiakkaat ostavat lippuja Tampereen uudessa kulttuurimyymälässä
Mari Siltanen / Yle

Uusi palvelupiste myy lippuja jokaisen neljän kulttuuritekijän esityksiin ja tapahtumiin. Liput myydään laitosten normaalihintaan eli erillistä palvelumaksua ei peritä. Tampere-talo, Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri sekä Komediateatteri hehkuttavat yhteisen lipunmyyntipisteen synergiaetuja.

– Jos esimerkiksi meillä Tampereen Teatterissa esitys on loppuunmyyty, voi asiakas samasta pisteestä hankkia lipun vaikkapa Komediateatterin illan esitykseen, teatterinjohtaja Reino Bragge hehkuttaa.

– Tärkeää on se, että teatterikatsojat pysyvät teatterikatsojina, emmekä menetä niitä muille toimijoille. Vaikka teatterit kilpailevat keskenään, on hyvä tehdä myös yhteistyötä, sillä kotisohva on meille kaikille suurin yhteinen kilpailija, Panu Raipia Komediateatterista täydentää.

Yhteistyötahot kiittelevät myös matkailutoimiston palveluita samassa tilassa, sillä usein matkailijat tahtovat tutustua myös kaupungin kulttuuritarjontaan ja he voivat näin ollen ostaa liput lähes yhden palvelupisteen periaatteella.

Matkailuneuvonnan ja lippujen myyntipisteen välillä ei ole minkäänlaista väliseinää.

Kaikkien yhteinen idea

Kyllä tämä oli sellainen kaikkien meidän mielissä kytenyt ajatus, joka tuotiin esiin.

Marjut Heinonen

Kulttuuritoimijat ovat aiemmin esittäneet kaupungille yhteisen lipputoimiston luomista. Kun vihreää valoa ei näkynyt, päätettiin toimisto pistää pystyy omin voimin yhdessä Tampereen elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy:n kanssa.

– Kyllä tämä oli sellainen kaikkien meidän mielissä kytenyt ajatus, joka tuotiin esiin. Voin kyllä sanoa, että tässä ovat kaikki tahot täydellä sydämellä mukana, kertoo Marjut Heinonen Tampere-talosta.

Keskeinen sijainti on kaikkien etu

Uuden Aplodi-nimisen lippujen myyntipaikan keskeinen sijainti saa suitsutusta kaikilta osapuolilta.

– Oma lipunmyyntimme jatkuu normaalisti, mutta meillä on nyt lisämyyntipiste keskeisen kulkuväylän varrella. Siellä missä ihmiset liikkuvat, pohtii Karoliina Nisula Tampereen Työväen Teatterista.

Ainoastaan Tampereen Teatterin Lippumyymälä Lipari siirtyy kokonaan uuteen tilaan. Tampere-talo ja muut teatterit myyvät lippuja myös omissa tiloissaan, eikä uusi yhteinen piste vähennä omien myyntipisteiden työntekijämäärää.