1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomalaisbändin AC/DC-coverista tuli jättihitti Youtubessa

Heviklassikoita hillbilly-hengessä esittävä Steve'n'Seagulls on saanut netissä miljoonayleisön. Yhtyeen viimeisin video on kerännyt viikossa yli neljä miljoonaa katselukertaa ja poikinut keikkatarjouksia ainakin Ruotsista ja Virosta.

musiikki
Kuvakaappaus Steve'n'seagullsin Thunderstruck-videosta.
Youtube

Hillbilly-hengessä heviklassikoita esittävä suomalainen Steve'n'Seagulls on saanut maailmanlaajuista suosiota Youtubessa.

Yhtyeen versio AC/DC:n Thunderstruck-kappaleesta on kerännyt yli neljä miljoonaa katselukertaa viikossa. Videossa bändi vetää hevikappaleen banjolle, haitarille, mandoliinille, akustiselle kitaralle ja lusikoille sovitettuna.

Yhtyeen kuopiolaislähtöinen rumpali Simo Heikkinen sanoo bändin jäsenten olevan "häkeltyneitä" suosiosta.

– Me ollaan sovitettu keikoilla vähän laidasta laitaan musiikkia country- tai hillbilly-tyyliin. Keikoilla huomattiin, että vanhat heviklassikot puree tosi hyvin porukkaan ja sitten kokeiltiin, että miten käy jos videoidaan Youtubeen tämmöinen versio, hän kertoi Radio Savon haastattelussa.

Ensimmäisenä Youtubeen postattiin Iron Maidenin The Trooper ja Dion Holy Diver. Nekin herättivät huomiota, mutta vasta Thunderstruck osoittautui täysosumaksi.

– Keikkapyyntöjä on tullut paljon ja ollaan itse asiassa lähdössä Ruotsiin ja Viroon syksyllä.

Videosta on tullut ylistäviä kommentteja Amerikasta ja ympäri Eurooppaa. AC/DC:n jäsenet eivät ole sentään kommentoineet omintakeista cover-biisiä.

– Ei vielä. Ei varmaan vielä pari miljoonaa katselukertaa kiinnosta heitä, Heikkinen veikkaa.

Hänen mukaansa harkinnassa on myös levyn tekeminen, mutta ainakin uusia Youtube-videoita on tulossa suosion innostamana.

Katso video Steve'n'Seagullsin Thunderstruckista täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi